Migdały Całe

miejsce
w rankingu

16

Migdały Całe
3.5
opinii: 6

Migdały Całe znajduje się w rankingach Najlepsze produkty - odżywianie

Zapoznaj się z ulotką Migdały Całe

Migdały – co warto wiedzieć?

Migdały to jedna z najzdrowszych przekąsek oraz dodatków do potraw, do jakich mamy bardzo łatwy dostęp. Są one bogate we wszelkiego rodzaju substancje odżywcze, wśród których warto wymienić chociażby magnez, nienasycone kwasy tłuszczowe, miedź, amigdalinę, błonnik oraz tokoferole. Wszystkie te wspaniałe substancje pozytywnie wpływają na nasz organizm – obniżają poziom niekorzystnego cholesterolu, usprawniają działanie układu sercowo-naczyniowego, mogą zapobiegać tyciu oraz zwalczają wolne rodniki. Warto zatem bliżej przyjrzeć się migdałom i dowiedzieć się czegoś więcej na ich temat.

Jakie składniki odżywcze znajdziemy w migdałach?

Choć dzisiaj liderem w produkcji migdałów są Stany Zjednoczone, w rzeczywistości wywodzą się one z krajów Bliskiego Wschodu. To właśnie z tych rejonów zaczęły się rozprzestrzeniać na cały świat, ale najlepszym miejscem do ich uprawy, ze względu na idealne warunki pogodowe okazały się Central Valley Sacramento oraz San Joaquin.

Migdały wyróżniają się spośród innych orzechów, ponieważ mają dość niezwykły skład. Znajduje się w nich wiele witamin oraz minerałów, a także błonnik usprawniający działanie naszych jelit oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe mające pozytywny wpływ na nasz układ sercowo-nerwowy i tkankę mózgową.

Migdały to także doskodnałe źródło argininy, czyli aminokwasu wchodzące w skład karnityny, która znacząco poprawia wydolność mięśni w naszym organizmie. Oprócz tego, znajdziemy w nich również wiele substancji, które wykazują właściwości antyoksydacyjne, co oznacza, że skutecznie zwalczają wolne rodniki.

Jedna porcja migdałów, czyli 28 gram, może zastąpić nam jeden z posiłek: drugie śniadanie, bądź też podwieczorek. Dostarczy nam to 164 kalorii, które pochodzą przede wszystkim z tłuszczu, ale w dużej mierze są to tłuszcze nienasycone. 

Migdały na zdrowie!

Składniki odżywcze zawarte w migdałach, mają niezwykle korzystny wpływ na nasz organizm, chroniąc go przed miażdżycą, zawałem serca oraz poprawiając pracę układu sercowo-naczyniowego. Pozytywne działanie migdałów z pewnością może również odczuć nasz układ odpornościowy czy nerwowy, a ogromną zaletą jedzenia tych niezwykłych orzechów, są ich właściwości przeciwnowotworowe. Oprócz tego, wiele osób zainteresuje fakt, iż migdały to jedyne orzechy dostępne w Polsce, które są w stanie odkwasić nasz organizm.

Mimo dość dużej zawartości tłuszczu, badania kliniczne pokazały, że migdały wpływają korzystnie na profil lipoprotein, zmniejszają ilość złego cholesterolu, zwiększając poziom tego dobrego. Spożywanie migdałów obniża także ryzyko wystąpienia udaru mózgu, zawału serca oraz miażdżycy.

Regularne dodawanie migdałów do naszego jadłospisu to również ochrona przed cukrzycą, gdyż błonnik i nienasycone kwasy tłuszczowe zmniejszają wchłanianie glukozy w naszych jelitach. Oprócz tego, związki które znajdziemy w tych orzechach mogą działać przeciwzapalnie, chroniąc nas tym samym przed chorobami układu krążenia czy cukrzycą typu 2.

Bardzo ważną korzyścią wynikającą z jedzenia migdałów jest fakt, iż pomagają one zwalczać wolne rodniki, odpowiedzialne miedzy innymi za stres oksydacyjny. To właśnie on jest odpowiedzialny za występowanie wielu dolegliwości, między innymi nowotworów. Wolne rodniki to także powód szybszego starzenia się naszej skóry, dlatego ich zwalczanie pomoże nam dłużej zachować młody wygląd.

Codzienna dawka migdałów może zatem uchronić nas przed wieloma chorobami, pomóc nam w zachowaniu świetnej formy, ale także pozwoli nam dłużej cieszyć się pięknym i zdrowym wyglądem.

Migdały to źródło cennego tłuszczu, które warto uzupełnić o smak sycących orzechów włoskich. Energii na cały dzień doda smaczny sok z buraka, a w problemach z odpornością pomoże pełen witamin syrop żurawinowy z ziołami. Smak zup oraz dań mięsnych uzupełni natomiast naturalny bulion wołowy.

 

Wiosenne porządki w codziennej diecie

Wiosenne porządki w codziennej diecie

Wiosna to najpiękniejsza pora roku. Budząca się ze snu przyroda, dłuższe dni, więcej słońca i energii do działania. Dni coraz cieplejsze, śmiało... Czytaj więcej

Producent:

Thumb vivio

Postać:

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Opinia użytkownika 2015-10-20 12:55

    Świeże i bardzo smaczne migdały

  • Opinia użytkownika 2015-10-19 15:36

    Witam. Przesyłka ekspresowa, a towar zgodny z opisem. Polecam

  • Asia 2015-10-19 15:35

    Kupiłam testowo migdały na próbę. Nie smakują ani mi ani mojemu mężowi. Jeśli chodzi o bakalie to polecam rodzynki, pestki dyni i daktyle. Migdały są dziwne w smaku i takie gumowe trochę. nie wiem czy dostałam starą partię, czy co, ale więcej nie zamówię.

  • Vader 2015-08-19 11:32

    Nie polecam za bardzo! Nie smakują mi jakoś i niestety nie poczułem różnicy nawet po 2 tygodniach czasu. Szkoda marnować kasy na to tak na prawdę!

  • Migod 2015-08-19 11:31

    Jedne z lepszych migdałów z którymi miałem doczynienia. Czasami się to różni, jednak ten smak dodaje mi bardzo dużo radości :)

  • Nicker 2015-08-19 11:29

    Ogólnie nie przepadam za migdałami, jednakże od czasu do czasu można zjeść. Całe są najlepsze moim zdaniem niż jakieś inne :)

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Migdały Całe

    Migdały – co warto wiedzieć?

    Migdały to jedna z najzdrowszych przekąsek oraz dodatków do potraw, do jakich mamy bardzo łatwy dostęp. Są one bogate we wszelkiego rodzaju substancje odżywcze, wśród których warto wymienić chociażby magnez, nienasycone kwasy tłuszczowe, miedź, amigdalinę, błonnik oraz tokoferole. Wszystkie te wspaniałe substancje pozytywnie wpływają na nasz organizm – obniżają poziom niekorzystnego cholesterolu, usprawniają działanie układu sercowo-naczyniowego, mogą zapobiegać tyciu oraz zwalczają wolne rodniki. Warto zatem bliżej przyjrzeć się migdałom i dowiedzieć się czegoś więcej na ich temat.

    Jakie składniki odżywcze znajdziemy w migdałach?

    Choć dzisiaj liderem w produkcji migdałów są Stany Zjednoczone, w rzeczywistości wywodzą się one z krajów Bliskiego Wschodu. To właśnie z tych rejonów zaczęły się rozprzestrzeniać na cały świat, ale najlepszym miejscem do ich uprawy, ze względu na idealne warunki pogodowe okazały się Central Valley Sacramento oraz San Joaquin.

    Migdały wyróżniają się spośród innych orzechów, ponieważ mają dość niezwykły skład. Znajduje się w nich wiele witamin oraz minerałów, a także błonnik usprawniający działanie naszych jelit oraz jednonienasycone kwasy tłuszczowe mające pozytywny wpływ na nasz układ sercowo-nerwowy i tkankę mózgową.

    Migdały to także doskodnałe źródło argininy, czyli aminokwasu wchodzące w skład karnityny, która znacząco poprawia wydolność mięśni w naszym organizmie. Oprócz tego, znajdziemy w nich również wiele substancji, które wykazują właściwości antyoksydacyjne, co oznacza, że skutecznie zwalczają wolne rodniki.

    Jedna porcja migdałów, czyli 28 gram, może zastąpić nam jeden z posiłek: drugie śniadanie, bądź też podwieczorek. Dostarczy nam to 164 kalorii, które pochodzą przede wszystkim z tłuszczu, ale w dużej mierze są to tłuszcze nienasycone. 

    Migdały na zdrowie!

    Składniki odżywcze zawarte w migdałach, mają niezwykle korzystny wpływ na nasz organizm, chroniąc go przed miażdżycą, zawałem serca oraz poprawiając pracę układu sercowo-naczyniowego. Pozytywne działanie migdałów z pewnością może również odczuć nasz układ odpornościowy czy nerwowy, a ogromną zaletą jedzenia tych niezwykłych orzechów, są ich właściwości przeciwnowotworowe. Oprócz tego, wiele osób zainteresuje fakt, iż migdały to jedyne orzechy dostępne w Polsce, które są w stanie odkwasić nasz organizm.

    Mimo dość dużej zawartości tłuszczu, badania kliniczne pokazały, że migdały wpływają korzystnie na profil lipoprotein, zmniejszają ilość złego cholesterolu, zwiększając poziom tego dobrego. Spożywanie migdałów obniża także ryzyko wystąpienia udaru mózgu, zawału serca oraz miażdżycy.

    Regularne dodawanie migdałów do naszego jadłospisu to również ochrona przed cukrzycą, gdyż błonnik i nienasycone kwasy tłuszczowe zmniejszają wchłanianie glukozy w naszych jelitach. Oprócz tego, związki które znajdziemy w tych orzechach mogą działać przeciwzapalnie, chroniąc nas tym samym przed chorobami układu krążenia czy cukrzycą typu 2.

    Bardzo ważną korzyścią wynikającą z jedzenia migdałów jest fakt, iż pomagają one zwalczać wolne rodniki, odpowiedzialne miedzy innymi za stres oksydacyjny. To właśnie on jest odpowiedzialny za występowanie wielu dolegliwości, między innymi nowotworów. Wolne rodniki to także powód szybszego starzenia się naszej skóry, dlatego ich zwalczanie pomoże nam dłużej zachować młody wygląd.

    Codzienna dawka migdałów może zatem uchronić nas przed wieloma chorobami, pomóc nam w zachowaniu świetnej formy, ale także pozwoli nam dłużej cieszyć się pięknym i zdrowym wyglądem.

    Migdały to źródło cennego tłuszczu, które warto uzupełnić o smak sycących orzechów włoskich. Energii na cały dzień doda smaczny sok z buraka, a w problemach z odpornością pomoże pełen witamin syrop żurawinowy z ziołami. Smak zup oraz dań mięsnych uzupełni natomiast naturalny bulion wołowy.

     

    Wiosenne porządki w codziennej diecie

    Wiosenne porządki w codziennej diecie

    Wiosna to najpiękniejsza pora roku. Budząca się ze snu przyroda, dłuższe dni, więcej słońca i energii do działania. Dni coraz cieplejsze, śmiało... Czytaj więcej

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - Bakalie

    Mieszanka studencka

    4.717 opinii:
    Dlaczego warto sięgać po mieszankę studencką? Mieszanka studencka to przekąska dobrze...
    czytaj dalej »

    Dlaczego warto sięgać po mieszankę studencką? Mieszanka studencka to przekąska dobrze... czytaj dalej »

    Łuskane Pestki Dyni

    4.679 opinii:
    Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która...
    czytaj dalej »

    Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która... czytaj dalej »

    Rodzynki

    4.638 opinii:
    Rodzynki – właściwości i wartości odżywcze. Zagraniczne badania naukowe udowodniły,...
    czytaj dalej »

    Rodzynki – właściwości i wartości odżywcze. Zagraniczne badania naukowe udowodniły,... czytaj dalej »

    4.638 opinii:

    Chipsy Bananowe

    4.577 opinii:
    Banany – zdrowe owoce Banany lubimy chyba wszyscy! To przepyszne owoce, które...
    czytaj dalej »

    Banany – zdrowe owoce Banany lubimy chyba wszyscy! To przepyszne owoce, które... czytaj dalej »

    Orzechy Włoskie

    4.56 opinii:
    Orzech włoski dla zdrowia i urody Orzech włoski niemal zawsze budzi pozytywne skojarzenia....
    czytaj dalej »

    Orzech włoski dla zdrowia i urody Orzech włoski niemal zawsze budzi pozytywne skojarzenia.... czytaj dalej »

    Daktyle Bez Pestek

    4.336 opinii:
    Daktyle, choć wciąż mało popularne w naszym kraju, mają mnóstwo drogocennych...
    czytaj dalej »

    Daktyle, choć wciąż mało popularne w naszym kraju, mają mnóstwo drogocennych... czytaj dalej »

    Orzechy Pecan

    4.176 opinii:
    Właściwości i zastosowanie orzechów pecan Orzechy to jeden z największych...
    czytaj dalej »

    Właściwości i zastosowanie orzechów pecan Orzechy to jeden z największych... czytaj dalej »

    Pestki Moreli

    4.176 opinii:
    Pestki moreli można spożywać na surowo lub zmielić i stosować w formie dodatku do zup,...
    czytaj dalej »

    Pestki moreli można spożywać na surowo lub zmielić i stosować w formie dodatku do zup,... czytaj dalej »

    Cieta Żurawina suszona

    4.147 opinii:
    Prozdrowotne właściwości żurawiny Żurawina to coraz częściej występujący w składzie...
    czytaj dalej »

    Prozdrowotne właściwości żurawiny Żurawina to coraz częściej występujący w składzie... czytaj dalej »

    Gorzkie Pestki Moreli

    4.147 opinii:
    Morele – owoce na dobre ciśnienie i długą młodość Morele znane są ze swojego znakomitego...
    czytaj dalej »

    Morele – owoce na dobre ciśnienie i długą młodość Morele znane są ze swojego znakomitego... czytaj dalej »