Olej Tamanu Nierafinowany

miejsce
w rankingu

--

Olej Tamanu Nierafinowany
4.33
opinii: 3

Zapoznaj się z ulotką Olej Tamanu Nierafinowany

O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji. Traktowali tę roślinę jako lek na wiele dolegliwości bólowych. Drzewo tamanu to duma Azji, Afryki oraz wysp Pacyfiku. Olej, to najcenniejszy materiał pozyskiwany z drzewa tamanu.

Właściwości oleju tamanu

To źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak: kwas linolowy, który reguluje funkcjonowanie skóry suchej i tłustej oraz kwas oleinowy - pomaga skutecznie przedostać się składnikom aktywnym kosmetyków wgłąb skóry. Badania naukowe dowodzą, iż ma działanie przeciwbólowe, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antybakteryjne, antypasożytnicze, gojące oraz minimalizuje tworzenie się blizn.

Zastosowanie oleju tamanu

Stosowany regularnie pomaga zmniejszyć istniejące już blizny. Ponadto wykazuje działanie ochronne, może być łączony z produktami przeznaczonymi do opalania. Wspomaga procesy regeneracyjne, dlatego w szczególności polecany jest dla skór dojrzałych, zniszczonych i wrażliwych. Olejkiem powinny zainteresować się również osoby, które walczą z egzemą, łuszczycą i trądzikiem. Ze względu na swoje właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne, stosowany jest w preparatach do masażu i terapii bólu. Olej tamanu w łatwy sposób przenika przez warstwy skóry, a tym samym nadaje jej zdrowy wygląd i sprawia, że jest aksamitna w dotyku. Z powodzeniem można łączyć go z kremami pod oczy i preparatami do golenia. To produkt przeznaczony nie tylko do pielęgnacji skóry, ale również paznokci, włosów i ust.

Nierafinowany olej Tamanu to nie jedyny produkt warty kupienia w naszym sklepie. Polecamy szczególnie mocno bakalie, czyli m. in. rodzynki. Dla fanów słodkości mamy masło orzechowe, a dla aktywnych Sport Nitrate.

Suplementy - odpowiedź GIS na wyniki kontroli NIK

Suplementy - odpowiedź GIS na wyniki kontroli NIK

Kontrola przeprowadzona przez Najwyższą Izbę Kontroli w związku z dopuszczaniem do obrotu suplementów diety, jeszcze dziś odbija się w mediach... Czytaj więcej

Producent:

Thumb vivio

Postać:

inne

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Opinia użytkownika 2016-03-31 13:47

    Pomocnik w walce z pryszczami!!Polecam!!

  • Beata 2016-03-14 21:22

    olejek tamanu stosowalam regularnie, bo mialam duze problemy z tradzikiem. moja twarz wygladala strasznie,a ja wstydzilam sie swojego wygladu..... olejek tamanu zmienil moje zycie!!! blizny po tradziku zniknely, skora sie oczyscila. polecam!!! cena wspaniala

  • Magda 2016-03-01 21:20

    nie polecam tego olejku. w aplikacji jest bardzo problematyczny. lepi sie, klei, pozostawia na skorze tlusty film. stosowalam olejek przez ponad miesiac. oprocz nawilzenia skory nie widze zadnych innych efektow.

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Olej Tamanu Nierafinowany

    O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji. Traktowali tę roślinę jako lek na wiele dolegliwości bólowych. Drzewo tamanu to duma Azji, Afryki oraz wysp Pacyfiku. Olej, to najcenniejszy materiał pozyskiwany z drzewa tamanu.

    Właściwości oleju tamanu

    To źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, takich jak: kwas linolowy, który reguluje funkcjonowanie skóry suchej i tłustej oraz kwas oleinowy - pomaga skutecznie przedostać się składnikom aktywnym kosmetyków wgłąb skóry. Badania naukowe dowodzą, iż ma działanie przeciwbólowe, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, antybakteryjne, antypasożytnicze, gojące oraz minimalizuje tworzenie się blizn.

    Zastosowanie oleju tamanu

    Stosowany regularnie pomaga zmniejszyć istniejące już blizny. Ponadto wykazuje działanie ochronne, może być łączony z produktami przeznaczonymi do opalania. Wspomaga procesy regeneracyjne, dlatego w szczególności polecany jest dla skór dojrzałych, zniszczonych i wrażliwych. Olejkiem powinny zainteresować się również osoby, które walczą z egzemą, łuszczycą i trądzikiem. Ze względu na swoje właściwości przeciwbólowe i przeciwzapalne, stosowany jest w preparatach do masażu i terapii bólu. Olej tamanu w łatwy sposób przenika przez warstwy skóry, a tym samym nadaje jej zdrowy wygląd i sprawia, że jest aksamitna w dotyku. Z powodzeniem można łączyć go z kremami pod oczy i preparatami do golenia. To produkt przeznaczony nie tylko do pielęgnacji skóry, ale również paznokci, włosów i ust.

    Nierafinowany olej Tamanu to nie jedyny produkt warty kupienia w naszym sklepie. Polecamy szczególnie mocno bakalie, czyli m. in. rodzynki. Dla fanów słodkości mamy masło orzechowe, a dla aktywnych Sport Nitrate.

    Suplementy - odpowiedź GIS na wyniki kontroli NIK

    Suplementy - odpowiedź GIS na wyniki kontroli NIK

    Kontrola przeprowadzona przez Najwyższą Izbę Kontroli w związku z dopuszczaniem do obrotu suplementów diety, jeszcze dziś odbija się w mediach... Czytaj więcej

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    inne

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - olej kosmetyczny

    Olej Macadamia Kosmetyczny

    5.02 opinii:
    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się...
    czytaj dalej »

    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się... czytaj dalej »

    Organiczny bezzapachowy olej arganowy

    5.01 opinii:
    Organiczny Bezzapachowy Olej Arganowy idealnie nawilża skórę oraz pomaga zredukować...
    czytaj dalej »

    Organiczny Bezzapachowy Olej Arganowy idealnie nawilża skórę oraz pomaga zredukować... czytaj dalej »

    Olejek Jojoba

    5.04 opinii:
    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,...
    czytaj dalej »

    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,... czytaj dalej »

    Olej Rycynowy Kosmetyczny

    5.04 opinii:
    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za...
    czytaj dalej »

    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za... czytaj dalej »

    Olej Kokosowy VIRGIN

    4.910 opinii:
    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam...
    czytaj dalej »

    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam... czytaj dalej »

    Olej Z Pestek Moreli

    4.836 opinii:
    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z...
    czytaj dalej »

    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z... czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego

    4.673 opinii:
    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego....
    czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego.... czytaj dalej »

    Olej Arganowy Kosmetyczny

    4.673 opinii:
    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To...
    czytaj dalej »

    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To... czytaj dalej »

    Olej ze Słodkich Migdałów

    4.54 opinii:
    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego....
    czytaj dalej »

    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego.... czytaj dalej »

    Olej Z Krokosza Barwierskiego

    4.56 opinii:
    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza...
    czytaj dalej »

    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza... czytaj dalej »