Olej Rycynowy Kosmetyczny

miejsce
w rankingu

--

Olej Rycynowy Kosmetyczny
5.0
opinii: 4

Zapoznaj się z ulotką Olej Rycynowy Kosmetyczny

Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za lek na całe zło. Olejek ze względu na szeroki zasięg działania, znalazł zastosowanie nie tylko w medycynie, ale również w kosmetologii.

Właściwości olejku rycynowego

Popularność olejku rycynowego wynika głównie z jego właściwości przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych. Najczęściej stosowany jest do produkcji: mydeł, kosmetyków, tkanin, olejków do masażu oraz leków. Olejek rycynowy słynie z właściwości przeczyszczających, ale wykazuje również zdolność do łagodzenia bólu głowy czy krzyża. Nie tylko w pozytywny sposób wpływa na zdrowie. Doskonale pielęgnuje brwi, rzęsy, włosy oraz skórę głowy. Wcieranie olejku w brwi i rzęsy daje spektakularne efekty. Dzięki tej kuracji włoski stają się grubsze, dłuższe, ciemniejsze i mniej podatne na łamanie i wypadanie.

Warto połączyć olejek rycynowy z maską do włosów. Ten zabieg sprawi, że włosy staną się puszyste, lśniące, miękkie, grubsze i ciemniejsze. Olejek rycynowy, to również naturalny sposób na porost włosów. Nie tylko odżywia kosmyki, ale również pobudza krążenie krwi i jej dopływ do mieszków włosowych, przyspieszając wzrost włosów. Olejek rycynowy ze względu na swoje właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i antywirusowy polecany jest dla osób, które borykają się z infekcjami skóry głowy. Regularne stosowanie tego produktu pozwala zachować skórę głowy wolną od przykrych infekcji.

Olejek skutecznie walczy z bliznami. Kuracja ta wymaga czasu i cierpliwości. Regularność w tym przypadku jest drogą do sukcesu i pozbycia się niechcianych defektów. Redukcja blizn możliwa jest dzięki obecności kwasów tłuszczowych, które mają zdolność do wnikania w głąb tkanki blizny, wypychają ją, jednocześnie stymulując wzrost nowej skóry. Produkt polecany jest dla skór suchych z widocznymi suchymi plamami. Duże stężenie kwasów tłuszczowych w olejku sprawia, że bez problemu przenikają one przez skórę, przywracając jej odpowiedni stopień nawilżenia. Olejek rycynowy, to również wspaniała propozycja dla osób, które planują rozpocząć walkę z trądzikiem bądź pozbyć się nieestetycznych zmarszczek.

WAŻNE- kobiety ciężarne oraz panie, które planują zajść w ciążę nie mogą spożywać olejku rycynowego, gdyż może to doprowadzić do poważnych komplikacji, a nawet skutkować poronieniem!

Jak łatwo wywnioskować, olejek rycynowy to antidotum na wiele dolegliwości bólowych. Jednakże warto również wspomnieć o nieocenionych właściwościach najzdrowszego oleju na świecie - oleju rzepakowego. Pozwala nie tylko zachować przez długi czas młodość i witalność, ale także skutecznie zmniejsza ilość złego cholesterolu. Zbawienny dla ludzkiego organizmu jest też miód gryczany. Dlaczego? Otóż chroni i odtruwa wątrobę oraz przyspiesza regenerację po przebytych zabiegach operacyjnych. Ciekawą propozycją na jesienne, długie wieczory jest herbata Shou Mei, która bogata jest w witaminę C i potocznie nazywana "eliksirem młodości".

Trzy metody jak uniknąć efektu jojo

Trzy metody jak uniknąć efektu jojo

Efekt jojo to niestety problem, z którym musi zmagać się bardzo duża część osób, które stosują diety odchudzające i niestety z tym problemem trudno... Czytaj więcej

Producent:

Thumb vivio

Postać:

inne

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Bianka 2017-11-20 22:57

    Na początku miałam problem, żeby nałożyć sobie porządnie olejek rycynowy na rzęsy, ale to na szczęście był tylko jednorazowy wypadek i potem już szło coraz lepiej ;) Efekty? Nie sięgnęłabym już po gotowe, kosmicznie drogie serum do rzęs;)

  • Romana 2017-09-11 09:28

    jak to jest z tym odżywieniem? Serio jadacie i pijecie same zdrowe rzeczy? Nie wiem jak to wygląda i mam mętlik. Bardziej moda, wymysły czy zdrowy rozsądek.. Dajcie znać jak wy to postrzegacie.

  • Igor 2015-10-20 16:20

    Stosuję olej rycynowy przede wszystkim na skórę i włosy, ale paznokcie też co jakiś czas dostają swoją porcję. Z cerą nie mam absolutnie żadnych problemów i często nawet makijażu nie noszę. Włosy mam grube i silne. Praktycznie się nie łamią, ale mam za to problem z ich rozczesaniem. Już kilka tandetnych grzebieni połamałam na nich. Kiedyś miałam większe problemy ze skórą, ale teraz mam spokój, więc dziewczyny polecam.

  • Igor 2015-10-20 16:17

    Polecił mi go dermatolog na moje problemy skórne. Jak będzie coś się działo to dam znać.

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Olej Rycynowy Kosmetyczny

    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za lek na całe zło. Olejek ze względu na szeroki zasięg działania, znalazł zastosowanie nie tylko w medycynie, ale również w kosmetologii.

    Właściwości olejku rycynowego

    Popularność olejku rycynowego wynika głównie z jego właściwości przeciwzapalnych i przeciwbakteryjnych. Najczęściej stosowany jest do produkcji: mydeł, kosmetyków, tkanin, olejków do masażu oraz leków. Olejek rycynowy słynie z właściwości przeczyszczających, ale wykazuje również zdolność do łagodzenia bólu głowy czy krzyża. Nie tylko w pozytywny sposób wpływa na zdrowie. Doskonale pielęgnuje brwi, rzęsy, włosy oraz skórę głowy. Wcieranie olejku w brwi i rzęsy daje spektakularne efekty. Dzięki tej kuracji włoski stają się grubsze, dłuższe, ciemniejsze i mniej podatne na łamanie i wypadanie.

    Warto połączyć olejek rycynowy z maską do włosów. Ten zabieg sprawi, że włosy staną się puszyste, lśniące, miękkie, grubsze i ciemniejsze. Olejek rycynowy, to również naturalny sposób na porost włosów. Nie tylko odżywia kosmyki, ale również pobudza krążenie krwi i jej dopływ do mieszków włosowych, przyspieszając wzrost włosów. Olejek rycynowy ze względu na swoje właściwości przeciwgrzybicze, antybakteryjne i antywirusowy polecany jest dla osób, które borykają się z infekcjami skóry głowy. Regularne stosowanie tego produktu pozwala zachować skórę głowy wolną od przykrych infekcji.

    Olejek skutecznie walczy z bliznami. Kuracja ta wymaga czasu i cierpliwości. Regularność w tym przypadku jest drogą do sukcesu i pozbycia się niechcianych defektów. Redukcja blizn możliwa jest dzięki obecności kwasów tłuszczowych, które mają zdolność do wnikania w głąb tkanki blizny, wypychają ją, jednocześnie stymulując wzrost nowej skóry. Produkt polecany jest dla skór suchych z widocznymi suchymi plamami. Duże stężenie kwasów tłuszczowych w olejku sprawia, że bez problemu przenikają one przez skórę, przywracając jej odpowiedni stopień nawilżenia. Olejek rycynowy, to również wspaniała propozycja dla osób, które planują rozpocząć walkę z trądzikiem bądź pozbyć się nieestetycznych zmarszczek.

    WAŻNE- kobiety ciężarne oraz panie, które planują zajść w ciążę nie mogą spożywać olejku rycynowego, gdyż może to doprowadzić do poważnych komplikacji, a nawet skutkować poronieniem!

    Jak łatwo wywnioskować, olejek rycynowy to antidotum na wiele dolegliwości bólowych. Jednakże warto również wspomnieć o nieocenionych właściwościach najzdrowszego oleju na świecie - oleju rzepakowego. Pozwala nie tylko zachować przez długi czas młodość i witalność, ale także skutecznie zmniejsza ilość złego cholesterolu. Zbawienny dla ludzkiego organizmu jest też miód gryczany. Dlaczego? Otóż chroni i odtruwa wątrobę oraz przyspiesza regenerację po przebytych zabiegach operacyjnych. Ciekawą propozycją na jesienne, długie wieczory jest herbata Shou Mei, która bogata jest w witaminę C i potocznie nazywana "eliksirem młodości".

    Trzy metody jak uniknąć efektu jojo

    Trzy metody jak uniknąć efektu jojo

    Efekt jojo to niestety problem, z którym musi zmagać się bardzo duża część osób, które stosują diety odchudzające i niestety z tym problemem trudno... Czytaj więcej

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    inne

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - olej kosmetyczny

    Olej Rycynowy Kosmetyczny

    5.04 opinii:
    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za...
    czytaj dalej »

    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za... czytaj dalej »

    Olej Macadamia Kosmetyczny

    5.01 opinii:
    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się...
    czytaj dalej »

    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się... czytaj dalej »

    Olejek Jojoba

    5.04 opinii:
    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,...
    czytaj dalej »

    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,... czytaj dalej »

    Olej Z Pestek Moreli

    4.836 opinii:
    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z...
    czytaj dalej »

    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z... czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego

    4.673 opinii:
    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego....
    czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego.... czytaj dalej »

    Olej Z Krokosza Barwierskiego

    4.56 opinii:
    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza...
    czytaj dalej »

    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza... czytaj dalej »

    Olej Arganowy Kosmetyczny

    4.52 opinii:
    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To...
    czytaj dalej »

    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To... czytaj dalej »

    Olej Avocado Kosmetyczny

    4.333 opinii:
    Awokado z roku na rok zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Roślina ta głównie...
    czytaj dalej »

    Awokado z roku na rok zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Roślina ta głównie... czytaj dalej »

    Olej Tamanu Nierafinowany

    4.333 opinii:
    O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji....
    czytaj dalej »

    O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji.... czytaj dalej »

    Olej ze Słodkich Migdałów

    4.333 opinii:
    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego....
    czytaj dalej »

    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego.... czytaj dalej »