Olej Marchewkowy

miejsce
w rankingu

11

Olej Marchewkowy
4.0
opinii: 6

Zapoznaj się z ulotką Olej Marchewkowy

Już w starożytności odkryto lecznicze właściwości marchwi. Olejek polecany jest do pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej. Głównym składnikiem olejku jest witamina A, która odpowiada za ogólny wygląd skóry oraz zwiększa jej jędrność i napięcie. Zalecany jest do pielęgnacji skóry starzejącej się, gdyż nie tylko poprawia napięcie skóry, ale również sprawia, że zmarszczki stają się mniej widoczne.

To również naturalny preparat, który chroni ciało przed szkodliwym działaniem promieni UV. Znajdujące się w olejku karoteny przyspieszają proces opalenia, tym samym nadając opaleniźnie jednolity, złocisty koloryt. Stosowany jest w leczeniu łuszczycy, egzemy, poparzeń słonecznych i pęcherzy ze względu na właściwości przeciwzapalne olejku. Olej marchewkowy wpływa pozytywnie nie tylko na skórę, ale poprawia również kondycję zniszczonych i suchych włosów.

Właściwości oleju marchewkowego

Olej marchewkowy bogaty jest w beta-karoten, witaminy B1, B2 i C oraz sole mineralne. Posiada właściwości uspokajające, usprawnia podział komórek ponadto tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry. Obecność w olejku takich substancji, jak: beta-karoten, alfa-karoten i gamma-karoten chronią komórki przed działaniem wolnych rodników. Wolne rodniki, to efekt zanieczyszczeń środowiska. Warto również wspomnieć o obecności witaminy E i tocoferylu, które skutecznie zwiększają odporność skóry oraz łagodzą skutki poparzeń słonecznych. Olejek z marchwi nawilża i odżywia, wykazuje działanie antyoksydacyjne.

Olejek marchewkowy w połączeniu z innymi produktami kosmetycznymi nadaje żółto-pomarańczowe zabarwienie. Nie należy stosować go w dużych ilościach, gdyż barwi skórę i farbuje ubrania. Olejek skutecznie przyciemnia skórę- aby poprawić koloryt skóry należy połączyć go z innym olejkiem (olejkiem migdałowym), balsamem brązującym lub z masłem Shea. Uzyskany produkt będzie w 100% naturalnym samoopalaczem.

W naszym sklepie mogą Państwo również znaleźć wiele innych produktów. Warto zwrócić uwagę na miód spadziowy i miód gryczany. Dla tych, którzy szukają dobrej jakości produktów polecamy olej lniany tłoczony na zimno. Miód manuka, to doskonała inwestycja w zdrowie. Olej z pestek dyni nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry.

Tradycyjna kuchnia w wersji slow

Tradycyjna kuchnia w wersji slow

Żyjemy w ciągłym biegu, spiesząc się i często zapominając o tym, że warto od czasu do czasu zwolnić, nacieszyć się tym co mamy. Niezwykle ważną... Czytaj więcej

Producent:

Thumb vivio

Postać:

inne

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Opinia użytkownika 2017-08-27 21:15

    Może być, ale bez szału.. Olej Marchewkowy potrzebował długiego okresu by zadziałać.

  • Agrafka 2017-05-09 10:45

    Opis obiecująco! Fajnie, że tu zajrzałam, na pewno sobie wypróbuję i wrócę z opinią.

  • Zdenka 2017-04-26 12:32

    Fajny olejek, delikatnie poprawia koloryt zmęczonej i szarej skórze...

  • Aneta 2016-04-06 12:54

    Ole marchewkowy to zupełna nowość dla mnie. Kupiłam z ciekawości i nie żałuję. Działa lepiej niż niejeden krem przeciwzmarszczkowy. a próbowałam już wielu :) Dodatkowo poprawia koloryt skóry. Polecam!

  • Beata 2016-02-27 20:27

    Kupiłam olej marchewkowy zachecona pozytywnymi opiniami w internecie.zalezalo mi na szybkiej opaleniznie.stosowany regularnie ladnie opala skore.to wspanialy kosmetyk

  • Dobrawa 2015-10-27 10:37

    Kupiłam na próbę, ale już mi się wydaje, że przepłaciłam. Zobaczymy jaki będzie efekt

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Olej Marchewkowy

    Już w starożytności odkryto lecznicze właściwości marchwi. Olejek polecany jest do pielęgnacji skóry suchej i dojrzałej. Głównym składnikiem olejku jest witamina A, która odpowiada za ogólny wygląd skóry oraz zwiększa jej jędrność i napięcie. Zalecany jest do pielęgnacji skóry starzejącej się, gdyż nie tylko poprawia napięcie skóry, ale również sprawia, że zmarszczki stają się mniej widoczne.

    To również naturalny preparat, który chroni ciało przed szkodliwym działaniem promieni UV. Znajdujące się w olejku karoteny przyspieszają proces opalenia, tym samym nadając opaleniźnie jednolity, złocisty koloryt. Stosowany jest w leczeniu łuszczycy, egzemy, poparzeń słonecznych i pęcherzy ze względu na właściwości przeciwzapalne olejku. Olej marchewkowy wpływa pozytywnie nie tylko na skórę, ale poprawia również kondycję zniszczonych i suchych włosów.

    Właściwości oleju marchewkowego

    Olej marchewkowy bogaty jest w beta-karoten, witaminy B1, B2 i C oraz sole mineralne. Posiada właściwości uspokajające, usprawnia podział komórek ponadto tonizuje, chroni i wyrównuje koloryt skóry. Obecność w olejku takich substancji, jak: beta-karoten, alfa-karoten i gamma-karoten chronią komórki przed działaniem wolnych rodników. Wolne rodniki, to efekt zanieczyszczeń środowiska. Warto również wspomnieć o obecności witaminy E i tocoferylu, które skutecznie zwiększają odporność skóry oraz łagodzą skutki poparzeń słonecznych. Olejek z marchwi nawilża i odżywia, wykazuje działanie antyoksydacyjne.

    Olejek marchewkowy w połączeniu z innymi produktami kosmetycznymi nadaje żółto-pomarańczowe zabarwienie. Nie należy stosować go w dużych ilościach, gdyż barwi skórę i farbuje ubrania. Olejek skutecznie przyciemnia skórę- aby poprawić koloryt skóry należy połączyć go z innym olejkiem (olejkiem migdałowym), balsamem brązującym lub z masłem Shea. Uzyskany produkt będzie w 100% naturalnym samoopalaczem.

    W naszym sklepie mogą Państwo również znaleźć wiele innych produktów. Warto zwrócić uwagę na miód spadziowy i miód gryczany. Dla tych, którzy szukają dobrej jakości produktów polecamy olej lniany tłoczony na zimno. Miód manuka, to doskonała inwestycja w zdrowie. Olej z pestek dyni nadaje się do pielęgnacji każdego rodzaju skóry.

    Tradycyjna kuchnia w wersji slow

    Tradycyjna kuchnia w wersji slow

    Żyjemy w ciągłym biegu, spiesząc się i często zapominając o tym, że warto od czasu do czasu zwolnić, nacieszyć się tym co mamy. Niezwykle ważną... Czytaj więcej

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    inne

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - olej kosmetyczny

    Olej Macadamia Kosmetyczny

    5.01 opinii:
    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się...
    czytaj dalej »

    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się... czytaj dalej »

    Olejek Jojoba

    5.04 opinii:
    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,...
    czytaj dalej »

    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,... czytaj dalej »

    Olej Rycynowy Kosmetyczny

    5.03 opinii:
    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za...
    czytaj dalej »

    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za... czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego

    4.673 opinii:
    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego....
    czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego.... czytaj dalej »

    Olej Z Krokosza Barwierskiego

    4.65 opinii:
    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza...
    czytaj dalej »

    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza... czytaj dalej »

    Olej Arganowy Kosmetyczny

    4.52 opinii:
    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To...
    czytaj dalej »

    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To... czytaj dalej »

    Olej ze Słodkich Migdałów

    4.333 opinii:
    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego....
    czytaj dalej »

    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego.... czytaj dalej »

    Olej Avocado Kosmetyczny

    4.333 opinii:
    Awokado z roku na rok zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Roślina ta głównie...
    czytaj dalej »

    Awokado z roku na rok zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Roślina ta głównie... czytaj dalej »

    Olej Tamanu Nierafinowany

    4.333 opinii:
    O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji....
    czytaj dalej »

    O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji.... czytaj dalej »

    Masło Kakaowe

    4.210 opinii:
    Właściwości masła kakaowego Od wieków cywilizacje czerpały prozdrowotne właściwości...
    czytaj dalej »

    Właściwości masła kakaowego Od wieków cywilizacje czerpały prozdrowotne właściwości... czytaj dalej »