Imbir Kłącze

Imbir Kłącze

miejsce
w rankingu

--

Imbir Kłącze
3.0
opinii: 3

Imbir Kłącze znajduje się w rankingach Najlepsze produkty - odżywianie

Zapoznaj się z ulotką Imbir Kłącze

Producent:

VIVIO

Thumb vivio

Postać:

Opis:

Niezliczone zalety imbiru

Imbir znany jest w medycynie i kuchni od dawna, ale mimo to naukowcy wciąż informują o coraz ciekawszych właściwościach zdrowotnych tej niepozornej byliny. Pikantny w smaku, wyrazisty i pachnący imbir jest dodatkiem do herbat, wypieków oraz owoców morza. Zmielony dodaje ciastkom i pieczonym jabłkom nieco ostrości, a świeży wkrojony do gorącego napoju rozgrzewa i pobudza, dlatego warto wykorzystać jego siłę w walce z przeziębieniem lub w przypadku osłabienia organizmu. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do pieczonych mięs, zwłaszcza drobiu i wieprzowiny. Zastosowanie w kuchni jest jak widać bardzo szerokie, na czym bez wątpienia korzysta nasze zdrowie.

Właściwości zdrowotne imbiru

Imbir znany jest przede wszystkim jako naturalny lek na chorobę lokomocyjną. Wypicie napoju z dodatkiem imbiru lub żucie kandyzowanej przyprawy łagodzi nudności podczas podróży. Bez obaw mogą go jeść dzieci, dla których jazda samochodem lub autobusem nie należy do przyjemnych. Imbir ceni się również ze względu na swe działanie przeciwbólowe, skutecznie radzi sobie z dolegliwościami miesiączkowymi oraz niweluje migrenowy ból głowy. Zdolność do rozgrzewania służy natomiast zmaganiu się z bólem reumatycznym. By zauważyć zbawienny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu, wystarczy codziennie pić herbatę ze świeżym imbirem lub dodawać nieco zmielonej przyprawy do posiłków.

Imbir na pamięć i koncentrację

Na tym nie kończą się zalety jedzenia imbiru. Jego działanie cenią sobie osoby pracujące umysłowo lub uczące się, ponieważ imbir pobudza krążenie, a co za tym idzie, także ukrwienie mózgu. Pozwala lepiej się skupić, dodaje energii do działania oraz wpływa na pamięć i koncentrację. Mielony imbir można bez obaw dodać więc do kawy. Nabierze nieco pikantnego posmaku, ale z pewnością pobudzi lepiej, niż sama kofeina. Bylina nie bez powodu uważana była przez starożytnych za skuteczny afrodyzjak, co zresztą i dziś znajduje swe odzwierciedlenie, ponieważ imbir cieszy się popularnością jako naturalny środek na potencję.

Czy imbir może szkodzić?

W przypadku jedzenia imbiru należy zachować pewien umiar. Może bowiem zaszkodzić kobietom w ciąży, a także wywołać nieprzyjemne dolegliwości żołądkowe u osób chorujących na dwunastnicę lub wrzody żołądka. Spożycie zbyt wiele imbiru skutkuje również nudnościami, zawrotami głowy, nadmierną sennością oraz arytmią serca. Stąd też nie należy łączyć ze sobą preparatów, w których znajduje się imbir, ale zdecydować się na jeden produkt, na przykład świeży korzeń lub imbir w tabletkach.

By rano dodać sobie nieco energii, wystarczy pić szklankę letniej wody z plasterkiem cytryny, łyżeczką miodu oraz świeżo startym imbirem. Wzmocnieniu smaku i zapachu potraw  służy aromatyczne curry. Na dolegliwości żołądkowe polecamy łuskę babki jajowatej, a na przeziębienie syrop żurawinowy z ziołami.

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Niepłodność i bezpłodność - podobieństwa i różnice

Niepłodność i bezpłodność - podobieństwa i różnice

Czytaj artykuł
Co warto wiedzieć o wybielaniu zębów? cz. 1

Co warto wiedzieć o wybielaniu zębów? cz. 1

Czytaj artykuł
Dlaczego warto pić Yerba Mate?

Dlaczego warto pić Yerba Mate?

Czytaj artykuł

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Miko 2015-08-29 19:07

    Osobiście o wiele bardziej polecam mielony Imbir, jednak wszystko zależy od tego jakie jest jego przeznaczenie. Niestety nie pije dużo herbat więc kłącze nie jest mi potrzebne, dlatego daje 3!

  • olga 2015-08-29 19:03

    Niestety nie polecam. Jakoś wydaje mi się, że jest to zbędny dodatek do wszystkiego. Nie polecam!

  • iza 2015-08-29 19:01

    Idealnie pasuje do herbaty. W zimne dni, chroni organizm oraz dodatkowo rozgrzewa go. Polecam!

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Imbir Kłącze

    Producent:

    VIVIO

    Thumb vivio

    Postać:

    Opis:

    Niezliczone zalety imbiru

    Imbir znany jest w medycynie i kuchni od dawna, ale mimo to naukowcy wciąż informują o coraz ciekawszych właściwościach zdrowotnych tej niepozornej byliny. Pikantny w smaku, wyrazisty i pachnący imbir jest dodatkiem do herbat, wypieków oraz owoców morza. Zmielony dodaje ciastkom i pieczonym jabłkom nieco ostrości, a świeży wkrojony do gorącego napoju rozgrzewa i pobudza, dlatego warto wykorzystać jego siłę w walce z przeziębieniem lub w przypadku osłabienia organizmu. Świetnie sprawdza się również jako dodatek do pieczonych mięs, zwłaszcza drobiu i wieprzowiny. Zastosowanie w kuchni jest jak widać bardzo szerokie, na czym bez wątpienia korzysta nasze zdrowie.

    Właściwości zdrowotne imbiru

    Imbir znany jest przede wszystkim jako naturalny lek na chorobę lokomocyjną. Wypicie napoju z dodatkiem imbiru lub żucie kandyzowanej przyprawy łagodzi nudności podczas podróży. Bez obaw mogą go jeść dzieci, dla których jazda samochodem lub autobusem nie należy do przyjemnych. Imbir ceni się również ze względu na swe działanie przeciwbólowe, skutecznie radzi sobie z dolegliwościami miesiączkowymi oraz niweluje migrenowy ból głowy. Zdolność do rozgrzewania służy natomiast zmaganiu się z bólem reumatycznym. By zauważyć zbawienny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu, wystarczy codziennie pić herbatę ze świeżym imbirem lub dodawać nieco zmielonej przyprawy do posiłków.

    Imbir na pamięć i koncentrację

    Na tym nie kończą się zalety jedzenia imbiru. Jego działanie cenią sobie osoby pracujące umysłowo lub uczące się, ponieważ imbir pobudza krążenie, a co za tym idzie, także ukrwienie mózgu. Pozwala lepiej się skupić, dodaje energii do działania oraz wpływa na pamięć i koncentrację. Mielony imbir można bez obaw dodać więc do kawy. Nabierze nieco pikantnego posmaku, ale z pewnością pobudzi lepiej, niż sama kofeina. Bylina nie bez powodu uważana była przez starożytnych za skuteczny afrodyzjak, co zresztą i dziś znajduje swe odzwierciedlenie, ponieważ imbir cieszy się popularnością jako naturalny środek na potencję.

    Czy imbir może szkodzić?

    W przypadku jedzenia imbiru należy zachować pewien umiar. Może bowiem zaszkodzić kobietom w ciąży, a także wywołać nieprzyjemne dolegliwości żołądkowe u osób chorujących na dwunastnicę lub wrzody żołądka. Spożycie zbyt wiele imbiru skutkuje również nudnościami, zawrotami głowy, nadmierną sennością oraz arytmią serca. Stąd też nie należy łączyć ze sobą preparatów, w których znajduje się imbir, ale zdecydować się na jeden produkt, na przykład świeży korzeń lub imbir w tabletkach.

    By rano dodać sobie nieco energii, wystarczy pić szklankę letniej wody z plasterkiem cytryny, łyżeczką miodu oraz świeżo startym imbirem. Wzmocnieniu smaku i zapachu potraw  służy aromatyczne curry. Na dolegliwości żołądkowe polecamy łuskę babki jajowatej, a na przeziębienie syrop żurawinowy z ziołami.

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Artykuły wybrane dla Ciebie

    Niepłodność i bezpłodność - podobieństwa i różnice

    Niepłodność i bezpłodność - podobieństwa i różnice

    Czytaj artykuł
    Co warto wiedzieć o wybielaniu zębów? cz. 1

    Co warto wiedzieć o wybielaniu zębów? cz. 1

    Czytaj artykuł
    Dlaczego warto pić Yerba Mate?

    Dlaczego warto pić Yerba Mate?

    Czytaj artykuł

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - przyprawy

    Cynamon Laski

    4.56 opinii:
    Cynamon nie tylko do wypieków Lody, desery, ciasteczka – smaczne i sycące,...
    czytaj dalej »

    Cynamon nie tylko do wypieków Lody, desery, ciasteczka – smaczne i sycące,... czytaj dalej »

    Kurkuma Mielona

    4.4511 opinii:
    Kurkuma to niezwykle aromatyczna, popularna potrawa kuchni indyjskiej, której walory...
    czytaj dalej »

    Kurkuma to niezwykle aromatyczna, popularna potrawa kuchni indyjskiej, której walory... czytaj dalej »

    Pieprz Kolorowy Ziarno

    4.336 opinii:
    Kolorowy pieprz to nie tylko bogactwo aromatów, ale także miły dla oka dodatek,...
    czytaj dalej »

    Kolorowy pieprz to nie tylko bogactwo aromatów, ale także miły dla oka dodatek,... czytaj dalej »

    Estragon Mielony

    4.336 opinii:
    Bylica draganek, czyli popularny estragon Estragon to roślina stosowana w wielu europejskich...
    czytaj dalej »

    Bylica draganek, czyli popularny estragon Estragon to roślina stosowana w wielu europejskich... czytaj dalej »

    Papryka Słodka Wędzona

    4.336 opinii:
    Słodka wędzona papryka idealnie pasuje do mięs, nadając im dodatkowego, mocnego aromatu. Na co...
    czytaj dalej »

    Słodka wędzona papryka idealnie pasuje do mięs, nadając im dodatkowego, mocnego aromatu. Na co... czytaj dalej »

    Karob Proszek

    4.310 opinii:
    Właściwości chleba świętojańskiego Pochodzący z terenów śródziemnomorskich...
    czytaj dalej »

    Właściwości chleba świętojańskiego Pochodzący z terenów śródziemnomorskich... czytaj dalej »

    Kardamon Łuskany

    4.297 opinii:
    Kardamon to bardzo aromatyczna przyprawa, która świetnie komponuje się z gorącymi...
    czytaj dalej »

    Kardamon to bardzo aromatyczna przyprawa, która świetnie komponuje się z gorącymi... czytaj dalej »

    Czosnek Granulowany

    4.297 opinii:
    Świeży, mielony, w płatkach... czosnek dobry w każdej postaci Kucharze zachwalają właściwości...
    czytaj dalej »

    Świeży, mielony, w płatkach... czosnek dobry w każdej postaci Kucharze zachwalają właściwości... czytaj dalej »

    Suszony Liść Laurowy

    4.176 opinii:
    Liść laurowy to popularna, często używana przyprawa, którą dodaje się do tradycyjnych...
    czytaj dalej »

    Liść laurowy to popularna, często używana przyprawa, którą dodaje się do tradycyjnych... czytaj dalej »

    Kardamon Ziarno

    4.176 opinii:
    Intensywnie pachnący kardamon Ta indyjska, dziko rosnąca bylina skrywa w sobie niezwykle...
    czytaj dalej »

    Intensywnie pachnący kardamon Ta indyjska, dziko rosnąca bylina skrywa w sobie niezwykle... czytaj dalej »

    Kategoria:
    Zdrowie
    Producent:
    VIVIO
    Ulotka:
    Brak ulotki
    Na receptę:
    Nie