Sok Z Żurawiny

Sok Z Żurawiny

miejsce
w rankingu

--

Sok Z Żurawiny
5.0
opinii: 1

Zapoznaj się z ulotką Sok Z Żurawiny

Producent:

VIVIO

Thumb vivio

Postać:

Opis:

Żurawina – mały owoc z wielkim potencjałem

Żurawina to mały, wiecznie zielony krzew, który z powodzeniem można uprawiać w ogrodzie. Roślina wydaje drobne, czerwone owoce przypominające borówki, cierpkie i kwaskowe w smaku. Znane są dwie odmiany – żurawina wieloowocowa, najczęściej spotykana oraz żurawina błotna, którą uprawia się również w Polsce. Te niepozorne owoce wciąż nie należą do popularnych, a szkoda. Ich właściwości lecznicze doceniają nie tylko dietetycy, ale także zwolennicy zdrowego jedzenia, kosmetolodzy oraz lekarze.

Żurawina na problemy z pęcherzem

Po żurawinę sięga się najczęściej w momencie obniżonej odporności, podczas przeziębienia lub kłopotów z pęcherzem, a to z powodu sporej ilość witaminy C zawartej w owocach żurawiny. Jej działanie antybakteryjne i przeciwzapalne zostało potwierdzone przez lekarzy. Specjaliści często sugerują spożywanie żurawiny, która efektownie wspomaga leczenie chorób układu moczowego, zmniejszając liczbę bakterii e. coli wywołujących zakażenie. Żurawina wspomaga pracę układu moczowego oraz nerek. Jest moczopędna, dlatego oczyszcza organizm z toksyn, wypłukuje szkodliwe pozostałości przemiany materii z pęcherza i tym samym pozwala szybciej wrócić do zdrowia.

Wspomaganie chorób serca

Żurawina sprawdzi się nie tylko podczas przeziębienia czy problemów z pęcherzem. Spożywanie tych owoców przysłuży się również osobom zmagającym się z chorobami serca dzięki zawartości przeciwutleniaczy, w tym flawonoidów. Te z kolei pomagają w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi, rozrzedzają krew i pobudzają krążenie. Przeciwutleniacze nie pozwalają też na odkładanie się złogów w tętnicach, stąd zaleca się spożywanie żurawiny osobom z miażdżycą oraz nadciśnieniem.

Żurawina na diecie

Żurawina sprawdzi się jako wartościowy produkt dla osób będących na diecie, których zapotrzebowanie na błonnik i białko wyraźnie wzrasta. Zawartość witamin z grupy B, beta-karotenu i witaminy A oraz takich minerałów, jak wapń, magnez, potas i sód uzupełni zapotrzebowanie na dzienną dawkę tych składników.

Niejedno oblicze żurawiny

Najcenniejsze są świeże owoce żurawiny, które przez kilka tygodni można przechowywać w lodówce. Bardzo smaczna jest suszona żurawina – nadaje się do deserów lub jako zdrowa przekąska. Z owoców żurawiny uzyskuje się również syropy oraz soki bez dodatku cukru, świetnie na przeziębienie, ponieważ rozgrzewają i dostarczają organizmowi potrzebnych do wzmocnienia odporności witamin i minerałów. Żurawina najbardziej znana jest w postaci dżemu, będącego słodko-kwaśnym dodatkiem do potraw mięsnych, serów i pasztetów.

Żurawina będzie świetnym uzupełnieniem codziennej diety o dodatkowe witaminy i minerały. By wzbogacić smak posiłków, warto uzupełnić danie o aromatyczny i zdrowy pieprz cytrynowy. Do potraw warzywnych dobrze dodać wartościowe orzechy pekan, a do dań mięsnych suszony rozmaryn. Zamiast tradycyjnie dodawanych ziemniaków czy ryżu warto spróbować smacznej czerwonej komosy.

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Polacy coraz coraz chętniej kupują suplementy diety

Polacy coraz coraz chętniej kupują suplementy diety

Czytaj artykuł
Jakie właściwości posiada miód kwiatowy?

Jakie właściwości posiada miód kwiatowy?

Czytaj artykuł
Nadmierne owłosienie - co warto o nim wiedzieć?

Nadmierne owłosienie - co warto o nim wiedzieć?

Czytaj artykuł

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Agata 2016-03-09 14:55

    Naturalny!Polecam!

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Sok Z Żurawiny

    Producent:

    VIVIO

    Thumb vivio

    Postać:

    Opis:

    Żurawina – mały owoc z wielkim potencjałem

    Żurawina to mały, wiecznie zielony krzew, który z powodzeniem można uprawiać w ogrodzie. Roślina wydaje drobne, czerwone owoce przypominające borówki, cierpkie i kwaskowe w smaku. Znane są dwie odmiany – żurawina wieloowocowa, najczęściej spotykana oraz żurawina błotna, którą uprawia się również w Polsce. Te niepozorne owoce wciąż nie należą do popularnych, a szkoda. Ich właściwości lecznicze doceniają nie tylko dietetycy, ale także zwolennicy zdrowego jedzenia, kosmetolodzy oraz lekarze.

    Żurawina na problemy z pęcherzem

    Po żurawinę sięga się najczęściej w momencie obniżonej odporności, podczas przeziębienia lub kłopotów z pęcherzem, a to z powodu sporej ilość witaminy C zawartej w owocach żurawiny. Jej działanie antybakteryjne i przeciwzapalne zostało potwierdzone przez lekarzy. Specjaliści często sugerują spożywanie żurawiny, która efektownie wspomaga leczenie chorób układu moczowego, zmniejszając liczbę bakterii e. coli wywołujących zakażenie. Żurawina wspomaga pracę układu moczowego oraz nerek. Jest moczopędna, dlatego oczyszcza organizm z toksyn, wypłukuje szkodliwe pozostałości przemiany materii z pęcherza i tym samym pozwala szybciej wrócić do zdrowia.

    Wspomaganie chorób serca

    Żurawina sprawdzi się nie tylko podczas przeziębienia czy problemów z pęcherzem. Spożywanie tych owoców przysłuży się również osobom zmagającym się z chorobami serca dzięki zawartości przeciwutleniaczy, w tym flawonoidów. Te z kolei pomagają w utrzymaniu odpowiedniego poziomu cholesterolu we krwi, rozrzedzają krew i pobudzają krążenie. Przeciwutleniacze nie pozwalają też na odkładanie się złogów w tętnicach, stąd zaleca się spożywanie żurawiny osobom z miażdżycą oraz nadciśnieniem.

    Żurawina na diecie

    Żurawina sprawdzi się jako wartościowy produkt dla osób będących na diecie, których zapotrzebowanie na błonnik i białko wyraźnie wzrasta. Zawartość witamin z grupy B, beta-karotenu i witaminy A oraz takich minerałów, jak wapń, magnez, potas i sód uzupełni zapotrzebowanie na dzienną dawkę tych składników.

    Niejedno oblicze żurawiny

    Najcenniejsze są świeże owoce żurawiny, które przez kilka tygodni można przechowywać w lodówce. Bardzo smaczna jest suszona żurawina – nadaje się do deserów lub jako zdrowa przekąska. Z owoców żurawiny uzyskuje się również syropy oraz soki bez dodatku cukru, świetnie na przeziębienie, ponieważ rozgrzewają i dostarczają organizmowi potrzebnych do wzmocnienia odporności witamin i minerałów. Żurawina najbardziej znana jest w postaci dżemu, będącego słodko-kwaśnym dodatkiem do potraw mięsnych, serów i pasztetów.

    Żurawina będzie świetnym uzupełnieniem codziennej diety o dodatkowe witaminy i minerały. By wzbogacić smak posiłków, warto uzupełnić danie o aromatyczny i zdrowy pieprz cytrynowy. Do potraw warzywnych dobrze dodać wartościowe orzechy pekan, a do dań mięsnych suszony rozmaryn. Zamiast tradycyjnie dodawanych ziemniaków czy ryżu warto spróbować smacznej czerwonej komosy.

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Artykuły wybrane dla Ciebie

    Polacy coraz coraz chętniej kupują suplementy diety

    Polacy coraz coraz chętniej kupują suplementy diety

    Czytaj artykuł
    Jakie właściwości posiada miód kwiatowy?

    Jakie właściwości posiada miód kwiatowy?

    Czytaj artykuł
    Nadmierne owłosienie - co warto o nim wiedzieć?

    Nadmierne owłosienie - co warto o nim wiedzieć?

    Czytaj artykuł

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - soki

    Kategoria:
    Zdrowie
    Producent:
    VIVIO
    Ulotka:
    Brak ulotki
    Na receptę:
    Nie