CHLOROFIL, CZYLI PŁYNNA ENERGIA SŁONECZNA- JAK DZIAŁA I  GDZIE WYSTĘPUJE?

CHLOROFIL, CZYLI PŁYNNA ENERGIA SŁONECZNA- JAK DZIAŁA I GDZIE WYSTĘPUJE?

sklep ze zdrową żywnością zdrowie

Chlorofil, to nic innego, jak krew roślin, która pozwala nam w maksymalny sposób korzystać z mocy słońca. Na pewno każdy z nas zdaje sobie sprawę z tego, że życie nie może istnieć bez słońca. Ale nie każdy z nas wie również o tym, iż nie jest ono możliwe bez chlorofilu. 

Włączenie chlorofilu do codziennej diety może dać spektakularne efekty.

Jakich rezultatów możemy się spodziewać?

Dostarczanie organizmowi chlorofilu, to dostarczanie energii słonecznej, która w skuteczny sposób eliminuje uczucie zmęczenia i obniża poziom stresu. To dobre rozwiązanie dla osób, które spędzają całe dnie w biurach i którym brakuje promieni słonecznych. Ponadto spożywanie chlorofilu hamuje rozwój guzów, pomaga zapobiegać nowotworom. W zbawienny sposób działa również na wątrobę- oczyszcza i usprawnia jej funkcjonowanie. Przyśpiesza gojenie ran oraz eliminuje znajdujące się w nich bakterie. Wspiera leczenie tarczycy, trzustki oraz cukrzycy. Neutralizuje ciężkie pierwiastki w organizmie, takie jak: kadm. Pomaga również w oczyszczaniu organizmu z pozostałości po lekach.

W skuteczny sposób wzmacnia układ naczyniowy, m.in. zmniejsza żylaki. Chlorofil może również stać się zbawiennym składnikiem dla kobiet, które mają problemy z cyklem miesiączkowym oraz dla kobiet karmiących piersią. Warto również wspomnieć o tym, że chlorofil w znaczy sposób poprawia koloryt skóry oraz jest dobrym środkiem na zaczerwienienia.

CHLOROFIL TO PŁYNNA ENERGIA SŁONECZNA, KTÓRA UZDRAWIA NASZE NARZĄDY, OCZYSZCZA JE ORAZ NISZCZY BAKTERIE CHOROBOTWÓRCZE, GRZYBY I KOMÓRKI RAKOWE. 

Chlorofil wpływa na stan naszej floty jelitowej oraz w skuteczny sposób poprawia stan ogólny zdrowia. Badania dowodzą, iż pomaga on w zapobieganiu i leczeniu nowotworów oraz miażdżycy. Chlorofil ma na tyle zbawienne działanie na organizm, iż jest w stanie złagodzić objawy niemalże każdej choroby. 

CUDOWNY UZDROWICIEL

Nie bez powodu w starożytności chlorofil nazywany był „cudownym uzdrowicielem”. Jest on odpowiedzialny za transport tlenu, a tym samym wspiera bakterie aerobowe. 

NATURALNE ŹRÓDŁA CHLOROFILU

Zielone części porów, naci pietruszka i selera, ogórek, liście młodych buraków- to właśnie te warzywa, która zawierają całe pokłady chlorofilu. Jednakże należy pamiętać o tym, że jedzenie surowych warzyw nie da tak spektakularnych efektów i nie dostarczy naszemu organizmowi tyle chlorofilu, jak picie surowych soków czy zmiksowanych na papkę warzyw. Idealnym źródłem chlorofilu jest również sok z trawy pszenicznej, który zawiera aż 70 proc. chlorofilu, 92 różnych minerałów, witaminy z grupy B oraz witaminy C, K, E, H. Zawiera również całą gamę aminokwasów i pożytecznych enzymów. 

Uzupełnienie diety zielonymi koktajlami gwarantuje utrzymanie zasadowego pH.

Należy pamiętać o tym, że nasza dieta musi być zbilansowana i bogata w składniki odżywcze, niezbędne do prawidłowego funkcjonowania organizmu. W związku z tym warto uwzględnić w diecie również błonnik pokarmowy, który obniża poziom cholesterolu oraz eliminuje ryzyko wystąpienia miażdżycy. Kolejną propozycją jest sok z głogu, który poprawia pracę serca, obniża ciśnienie oraz jest cudownym środkiem uspokajającym. Jeśli czujesz, że Twój organizm jest osłabiony lub masz problemy z pamięcią, sięgnij po proszek maca.

Ranking zamienników Najlepsze produkty - sklep ze zdrową żywnością

Olej Kokosowy VIRGIN

4.899 opinii:
Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam się z...
Zobacz ofertę

Olej Kokosowy Rafinowany

4.758 opinii:
Czym tak naprawdę różni się olej rafinowany od nierafinowanego? Oleje nierafinowane...
Zobacz ofertę

Mieszanka studencka

4.717 opinii:
Dlaczego warto sięgać po mieszankę studencką? Mieszanka studencka to przekąska dobrze znana...
Zobacz ofertę

Sok Z Dzikiej Róży

4.717 opinii:
Dzika róża – zdrowy skarb jesieni Zwany przez Słowian szypszyną, krzew dzikiej...
Zobacz ofertę

Masło Orzechowe

4.717 opinii:
Masło orzechowe – warto je jeść? Masło orzechowe to produkt, który popularny jest...
Zobacz ofertę

Łuskane Pestki Dyni

4.679 opinii:
Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która zachwyca...
Zobacz ofertę

Syrop Owocowy Z Hibiskusem

4.676 opinii:
Cenne właściwości “kwiatu jednego dnia” Hibiskus to utarte w Polsce, łacińskie...
Zobacz ofertę

Mąka Jaglana

4.6411 opinii:
Kasza jaglana oraz mąka jaglana – jedz na zdrowie! Kasza jaglana to kasza z łuskanego...
Zobacz ofertę

Rodzynki

4.638 opinii:
Rodzynki – właściwości i wartości odżywcze. Zagraniczne badania naukowe udowodniły, że...
Zobacz ofertę

Chipsy Bananowe

4.577 opinii:
Banany – zdrowe owoce Banany lubimy chyba wszyscy! To przepyszne owoce, które...
Zobacz ofertę

Treści znajdujące się w serwisie supple.pl powstały po to, aby polepszyć kontakt jego Użytkownika z lekarzem, a nie po to, aby go zastąpić. Wynika to z informacyjno-edukacyjnego charakteru serwisu. Jeszcze przed zastosowaniem się do porad opartych na wiedzy specjalistycznej, w tym zwłaszcza medycznej, a zawartych w prowadzonym przez nas Serwisie wskazane jest bezwzględne zasięgnięcie opinii lekarza. Administrator nie ponosi konsekwencji wynikających z praktycznego wykorzystania zawartych w Serwisie informacji.