Olej marchewkowy jako surowiec kosmetyczny?

Olej marchewkowy jako surowiec kosmetyczny?

olej kosmetyczny opalenizna ujędrnianie uroda

Stosowanie oleju marchewkowego

Olej marchewkowy przeznaczony jest do stosowania na skórę.

Właściwości oleju marchewkowego

Cechą charakterystyczną oleju marchewkowego jest to, iż posiada on wyrazisty zapach. W składzie oleju znajduje się beta-karoten, witamina A, witamina B, witamina C, witamina E, witamina F, minerały oraz niezwykle cenne kwasy tłuszczowe. Olej marchewkowy zyskał grono zwolenników na całym świecie z racji tego, iż delikatnie przyciemnia skórę i nadaje opaleniźnie ładny wygląd. Olejek doskonale pielęgnuje skórę: nawilża i ujędrnia.

W sklepie internetowym BioIndygo.pl mogą Państwo znaleźć wiele interesujących produktów. Czy wiesz, że BIO cukier kokosowy stabilizuje poziom glukozy we krwi? Nasiona chia zawierają niezwykle cenne kwasy omega-3, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie mózgu. Morwa biała bez pestek rekomendowana jest dla osób odchudzających się. 

                     

Ranking zamienników Najlepsze produkty - olej kosmetyczny

Olejek Jojoba

5.04 opinii:
Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,...
Zobacz ofertę

Olej Rycynowy Kosmetyczny

5.03 opinii:
Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za lek na...
Zobacz ofertę

Olej Macadamia Kosmetyczny

5.01 opinii:
Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się...
Zobacz ofertę

Olejek Z Drzewa Herbacianego

4.673 opinii:
Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego....
Zobacz ofertę

Olej Z Krokosza Barwierskiego

4.65 opinii:
Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza...
Zobacz ofertę

Olej Arganowy Kosmetyczny

4.52 opinii:
Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To szlachetny...
Zobacz ofertę

Olej Tamanu Nierafinowany

4.333 opinii:
O niezwykłych właściwościach tej rośliny przekonali się jako pierwsi mieszkańcy Polinezji....
Zobacz ofertę

Olej Avocado Kosmetyczny

4.333 opinii:
Awokado z roku na rok zyskuje coraz większą rzeszę fanów. Roślina ta głównie...
Zobacz ofertę

Olej ze Słodkich Migdałów

4.333 opinii:
Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego....
Zobacz ofertę

Masło Kakaowe

4.210 opinii:
Właściwości masła kakaowego Od wieków cywilizacje czerpały prozdrowotne właściwości z...
Zobacz ofertę

Treści znajdujące się w serwisie supple.pl powstały po to, aby polepszyć kontakt jego Użytkownika z lekarzem, a nie po to, aby go zastąpić. Wynika to z informacyjno-edukacyjnego charakteru serwisu. Jeszcze przed zastosowaniem się do porad opartych na wiedzy specjalistycznej, w tym zwłaszcza medycznej, a zawartych w prowadzonym przez nas Serwisie wskazane jest bezwzględne zasięgnięcie opinii lekarza. Administrator nie ponosi konsekwencji wynikających z praktycznego wykorzystania zawartych w Serwisie informacji.