Olej Z Krokosza Barwierskiego

miejsce
w rankingu

10

Olej Z Krokosza Barwierskiego
4.5
opinii: 6

Olej Z Krokosza Barwierskiego znajduje się w rankingach Najlepsze produkty - odżywianie

Zapoznaj się z ulotką Olej Z Krokosza Barwierskiego

Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza barwierskiego. Krokosz barwierski podobny jest do szafranu pod względem smaku i zapachu, dlatego niegdyś pełnił funkcję jego tańszego zamiennika. Kwiat ten to źródło NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych). Kwiaty krokosza barwierskiego stosowane były kiedyś jako afrodyzjak.

Właściwości oleju z krokosza barwierskiego

Wykazuje działanie lecznicze oraz bogaty jest w witaminę F, E, A, kwas linolowy, kwas linolenowy, kwas palmitynowy i fitosterole. Badania dowodzą, iż krokosz barwierski skutecznie obniża poziom glukozy we krwi, LDL i cholesterolu. Włączenie tego składnika do diety może uchronić przed cukrzycą i miażdżycą. Wyciąg z tej rośliny pobudza miesiączkowanie, wzmaga skurcze macicy oraz wydzielanie potu.

Zastosowanie

Olej z krokosza barwierskiego znalazł zastosowanie nie tylko w medycynie, ale również kosmetologii. Przeznaczony jest głównie do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej oraz mieszanej (z tendencją do tłustej). Skutecznie redukuje wypryski, oczyszcza skórę i minimalizuje wydzielanie sebum. Nie drażni wrażliwej skóry, chroni przed promieniowaniem UV. Olej z krokosza barwierskiego znalazł swoje zastosowanie również w depilacji zbędnego owłosienia. Chroni przed wrastaniem włosków oraz koi podrażnioną po depilacji skórę. Nie hamuje ani nie spowalnia porostu niechcianych włosków, ale wygładza skórę i odżywia. Kosmetolodzy polecają ten specyfik osobom, które narzekają na suchą skórę - olej w krokosza barwierskiego silnie ją nawilża oraz sprawia, że staje się miękka i aksamitna w dotyku. Stosowany zewnętrznie wspomaga gojenie zaawansowanych ran. Olej z krokosza barwierskiego został doceniony również przez „włosomaniaczki”, które potwierdziły jego zbawienne działanie na zniszczone końcówki włosów. Wdrążony w dietę ma podobne właściwości odżywcze jak olej słonecznikowy. Stosuje się go do sałatek, sosów oraz potraw serwowanych na zimno.

Olej z krokosza barwierskieg mimo tego, że ciągle jest mnie znany to powoli zdobywa coraz większą popularność. W naszym sklepie znaleźć mogą Państwo inne oleje. Jednym z nich jest olej lniany tłoczony na zimno, który w tej wersji jest najlepszy. Innym olejem polecanym przez nas jest olej z pestek winogron. Jeżeli ktoś ma ochotę na coś innego niż oleje to polecamy sok z czarnegob bzu.

Popił suplement pomagający rzucić palenie alkoholem i huśtał się na moście

Popił suplement pomagający rzucić palenie alkoholem i huśtał się na moście

Do nietypowej interwencji SOK (Straż Ochrony Kolei) doszło w piątek ok. południa w Lublinie. 24-letni Adrian W. postanowił pohuśtać się na barierce... Czytaj więcej

Producent:

Thumb vivio

Postać:

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Pati 2017-11-21 22:34

    Olej z krokosza jest dobrym i naturalnym sposobem na walkę z rozdwajającymi się końcówkami włosów. Staram się stosować go regularnie, żeby osiągnąć jak najlepsze rezultaty;)

  • Opinia użytkownika 2016-04-18 15:19

    Olej krokoszowy zastosowany na skórę działa zmiękczająco.

  • Aneta 2016-03-24 08:55

    Polecam olej z krokosza barwierskiego! Od lat cierpiałam na trądzik. Stosowałam wiele środków ale nic nie pomagało.... dopiero olej z krokosza zredukował zmiany trądzikowe,zmniejszył wydzielanie sebum. Pierwsze efekty są bardzo szybko widoczne. Genialny produkt

  • Aneta 2016-03-21 12:32

    dzięki olejowi z krokosza barwierskiego moje włosy są odbudowane, lśniące, a końcówki nie rozdwajają już się. Jestem w 100 % zadowolona. Olej działa lepiej niż odzywki kupione w drogerii. Polecam!

  • edyta 2016-03-13 20:52

    polecam olej z krokosza barwierskiego. to strzal w dziesiatke! cena nie jest za wysoka, a jakosc produktu znakomita. Najlepszy olej,jaki mialam

  • adam 2016-02-28 22:51

    od lat moim problemem byl zbyt wysoki poziom cholesterolu. Ostatnio moj lekarz polecil mi zainwestowac w Olej z Krokosza Barwierskiego. kuracja olejem trwala zaledwie miesiac. dzis odebralem wyniki badan i wszystko jest wporzadku! niestety duzym minusem produktu jest jego smak

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Olej Z Krokosza Barwierskiego

    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza barwierskiego. Krokosz barwierski podobny jest do szafranu pod względem smaku i zapachu, dlatego niegdyś pełnił funkcję jego tańszego zamiennika. Kwiat ten to źródło NNKT (Niezbędnych Nienasyconych Kwasów Tłuszczowych). Kwiaty krokosza barwierskiego stosowane były kiedyś jako afrodyzjak.

    Właściwości oleju z krokosza barwierskiego

    Wykazuje działanie lecznicze oraz bogaty jest w witaminę F, E, A, kwas linolowy, kwas linolenowy, kwas palmitynowy i fitosterole. Badania dowodzą, iż krokosz barwierski skutecznie obniża poziom glukozy we krwi, LDL i cholesterolu. Włączenie tego składnika do diety może uchronić przed cukrzycą i miażdżycą. Wyciąg z tej rośliny pobudza miesiączkowanie, wzmaga skurcze macicy oraz wydzielanie potu.

    Zastosowanie

    Olej z krokosza barwierskiego znalazł zastosowanie nie tylko w medycynie, ale również kosmetologii. Przeznaczony jest głównie do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej oraz mieszanej (z tendencją do tłustej). Skutecznie redukuje wypryski, oczyszcza skórę i minimalizuje wydzielanie sebum. Nie drażni wrażliwej skóry, chroni przed promieniowaniem UV. Olej z krokosza barwierskiego znalazł swoje zastosowanie również w depilacji zbędnego owłosienia. Chroni przed wrastaniem włosków oraz koi podrażnioną po depilacji skórę. Nie hamuje ani nie spowalnia porostu niechcianych włosków, ale wygładza skórę i odżywia. Kosmetolodzy polecają ten specyfik osobom, które narzekają na suchą skórę - olej w krokosza barwierskiego silnie ją nawilża oraz sprawia, że staje się miękka i aksamitna w dotyku. Stosowany zewnętrznie wspomaga gojenie zaawansowanych ran. Olej z krokosza barwierskiego został doceniony również przez „włosomaniaczki”, które potwierdziły jego zbawienne działanie na zniszczone końcówki włosów. Wdrążony w dietę ma podobne właściwości odżywcze jak olej słonecznikowy. Stosuje się go do sałatek, sosów oraz potraw serwowanych na zimno.

    Olej z krokosza barwierskieg mimo tego, że ciągle jest mnie znany to powoli zdobywa coraz większą popularność. W naszym sklepie znaleźć mogą Państwo inne oleje. Jednym z nich jest olej lniany tłoczony na zimno, który w tej wersji jest najlepszy. Innym olejem polecanym przez nas jest olej z pestek winogron. Jeżeli ktoś ma ochotę na coś innego niż oleje to polecamy sok z czarnegob bzu.

    Popił suplement pomagający rzucić palenie alkoholem i huśtał się na moście

    Popił suplement pomagający rzucić palenie alkoholem i huśtał się na moście

    Do nietypowej interwencji SOK (Straż Ochrony Kolei) doszło w piątek ok. południa w Lublinie. 24-letni Adrian W. postanowił pohuśtać się na barierce... Czytaj więcej

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - olej kosmetyczny

    Olej Macadamia Kosmetyczny

    5.02 opinii:
    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się...
    czytaj dalej »

    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się... czytaj dalej »

    Organiczny bezzapachowy olej arganowy

    5.01 opinii:
    Organiczny Bezzapachowy Olej Arganowy idealnie nawilża skórę oraz pomaga zredukować...
    czytaj dalej »

    Organiczny Bezzapachowy Olej Arganowy idealnie nawilża skórę oraz pomaga zredukować... czytaj dalej »

    Olejek Jojoba

    5.04 opinii:
    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,...
    czytaj dalej »

    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,... czytaj dalej »

    Olej Rycynowy Kosmetyczny

    5.04 opinii:
    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za...
    czytaj dalej »

    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za... czytaj dalej »

    Olej Kokosowy VIRGIN

    4.910 opinii:
    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam...
    czytaj dalej »

    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam... czytaj dalej »

    Olej Z Pestek Moreli

    4.836 opinii:
    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z...
    czytaj dalej »

    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z... czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego

    4.673 opinii:
    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego....
    czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego.... czytaj dalej »

    Olej ze Słodkich Migdałów

    4.54 opinii:
    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego....
    czytaj dalej »

    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego.... czytaj dalej »

    Olej Z Krokosza Barwierskiego

    4.56 opinii:
    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza...
    czytaj dalej »

    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza... czytaj dalej »

    Olej Arganowy Kosmetyczny

    4.52 opinii:
    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To...
    czytaj dalej »

    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To... czytaj dalej »