Olej Macadamia Kosmetyczny

miejsce
w rankingu

--

Olej Macadamia Kosmetyczny
5.0
opinii: 2

Zapoznaj się z ulotką Olej Macadamia Kosmetyczny

Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się wówczas bardzo popularnym produktem głównie do stosowania zewnętrznego.

Właściwości oleju macadamia

Olejek macadamia to źródło kwasu oleopalmitynowego (omega 7), który jest nie tylko składnikiem ludzkiej skóry, ale również wspaniałym przeciwutleniaczem. Odpowiedzialny jest m.in. za przyśpieszenie regeneracji komórek oraz ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UV. Ponadto skutecznie nawilża i poprawia elastyczność skóry. Kolejnym bardzo ważnym składnikiem jest skwalen - składnik płaszcza lipidowego skóry, który chroni przed wolnymi rodnikami.

Zastosowanie oleju macadamia

Olej macadamia powinien zostać wdrążony do pielęgnacji skór suchych, mało elastycznych i zniszczonych. Koi skórę podrażnioną promieniami słonecznymi. Polecany jest dla osób, które chcą pozbyć się nieestetycznego cellulitu oraz rozległych rozstępów. Skuteczny we wspomaganiu leczenia łuszczycy, wyprysków, blizn i drobnych ran. Olejek znalazł swoje zastosowanie również w masażu modelującym sylwetkę oraz w różnorodnych zabiegach SPA i aromaterapii.

Tym produktem powinny zainteresować się głównie osoby, które chcą się odmłodzić i zregenerować skórę. Olejek macadamia wykazuje cudowne działanie przeciwzmarszczkowe. Skutecznie ujędrnia skórę oraz poprawia krążenie i pracę układu limfatycznego. Z powodzeniem może zastępować syntetyczne kosmetyki ze względu na biozgodność ze skórą człowieka. Przeznaczony jest do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii, a nawet do delikatnej skóry niemowląt i dzieci. Olejek macadamia może byś stosowany bezpośrednio na skórę, ale również w połączeniu z innymi kosmetykami, np. kremami, balsamami. Kąpiel z dodatkiem olejku macadamia sprawi, iż skóra będzie bardziej nawilżona i ujędrniona. Jego charakterystyczny zapach nie tylko odpręża, ale również koi zmysły. Olejek macadamia znalazł zastosowanie nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów. Głęboko odżywia i wygładza łamliwe i zniszczone włosy.

Oleje macadamika jest jedną z najmniej znanych pozycji w naszym sklepie, ale z pewnością warto go spróbować. Innym polecanym przez nas produktem są daktyle bez pestek, które są szczególnie popularne wśród wegetarian. Jeżeli chodzi o produkty do picia to polecamy szczególnie sok z aloesu. Dla osób mających problemy z cerą, skórą i włosami z pewnością pomocne okaże się zjadania zmielonego siemienia lnianego.

Woda filtrowana - czy warto ją pić?

Woda filtrowana - czy warto ją pić?

Ponad połowa Polaków nie ma przekonania do picia wody z kranu. Najczęściej nie podoba nam się stopień jej twardości, zapach, smak oraz obecność w... Czytaj więcej

Producent:

Thumb vivio

Postać:

inne

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Liwia 2017-11-22 21:54

    Bardzo fajny olejek - i na skórę i na zniszczone włosy. O innych zastosowaniach nie słyszałam, ale z chęci sobie poeksperymentuję :)

  • Sylwia 2016-03-16 14:43

    Olej z makadamii stosuje się głównie do pielęgnacji skóry suchej, mało elastycznej i zniszczonej.Ja polecam,jest bardzo skuteczny.

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Olej Macadamia Kosmetyczny

    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się wówczas bardzo popularnym produktem głównie do stosowania zewnętrznego.

    Właściwości oleju macadamia

    Olejek macadamia to źródło kwasu oleopalmitynowego (omega 7), który jest nie tylko składnikiem ludzkiej skóry, ale również wspaniałym przeciwutleniaczem. Odpowiedzialny jest m.in. za przyśpieszenie regeneracji komórek oraz ochronę przed szkodliwym promieniowaniem UV. Ponadto skutecznie nawilża i poprawia elastyczność skóry. Kolejnym bardzo ważnym składnikiem jest skwalen - składnik płaszcza lipidowego skóry, który chroni przed wolnymi rodnikami.

    Zastosowanie oleju macadamia

    Olej macadamia powinien zostać wdrążony do pielęgnacji skór suchych, mało elastycznych i zniszczonych. Koi skórę podrażnioną promieniami słonecznymi. Polecany jest dla osób, które chcą pozbyć się nieestetycznego cellulitu oraz rozległych rozstępów. Skuteczny we wspomaganiu leczenia łuszczycy, wyprysków, blizn i drobnych ran. Olejek znalazł swoje zastosowanie również w masażu modelującym sylwetkę oraz w różnorodnych zabiegach SPA i aromaterapii.

    Tym produktem powinny zainteresować się głównie osoby, które chcą się odmłodzić i zregenerować skórę. Olejek macadamia wykazuje cudowne działanie przeciwzmarszczkowe. Skutecznie ujędrnia skórę oraz poprawia krążenie i pracę układu limfatycznego. Z powodzeniem może zastępować syntetyczne kosmetyki ze względu na biozgodność ze skórą człowieka. Przeznaczony jest do pielęgnacji skóry wrażliwej, skłonnej do alergii, a nawet do delikatnej skóry niemowląt i dzieci. Olejek macadamia może byś stosowany bezpośrednio na skórę, ale również w połączeniu z innymi kosmetykami, np. kremami, balsamami. Kąpiel z dodatkiem olejku macadamia sprawi, iż skóra będzie bardziej nawilżona i ujędrniona. Jego charakterystyczny zapach nie tylko odpręża, ale również koi zmysły. Olejek macadamia znalazł zastosowanie nie tylko w pielęgnacji skóry, ale również włosów. Głęboko odżywia i wygładza łamliwe i zniszczone włosy.

    Oleje macadamika jest jedną z najmniej znanych pozycji w naszym sklepie, ale z pewnością warto go spróbować. Innym polecanym przez nas produktem są daktyle bez pestek, które są szczególnie popularne wśród wegetarian. Jeżeli chodzi o produkty do picia to polecamy szczególnie sok z aloesu. Dla osób mających problemy z cerą, skórą i włosami z pewnością pomocne okaże się zjadania zmielonego siemienia lnianego.

    Woda filtrowana - czy warto ją pić?

    Woda filtrowana - czy warto ją pić?

    Ponad połowa Polaków nie ma przekonania do picia wody z kranu. Najczęściej nie podoba nam się stopień jej twardości, zapach, smak oraz obecność w... Czytaj więcej

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    inne

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - olej kosmetyczny

    Olej Macadamia Kosmetyczny

    5.02 opinii:
    Biozgodność olejku macadamia została potwierdzona badaniami w latach 80. Olejek stał się...
    czytaj dalej »

    Organiczny bezzapachowy olej arganowy

    5.01 opinii:
    Organiczny Bezzapachowy Olej Arganowy idealnie nawilża skórę oraz pomaga zredukować...
    czytaj dalej »

    Olejek Jojoba

    5.04 opinii:
    Olejek jojoba to olejek kosmetyczny stosowany jako składnik kosmetyków,...
    czytaj dalej »

    Olej Rycynowy Kosmetyczny

    5.04 opinii:
    Olejek rycynowy to jeden z najbardziej znanych olejków. Nasze babcie uznawały go za...
    czytaj dalej »

    Olej Kokosowy VIRGIN

    4.910 opinii:
    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam...
    czytaj dalej »

    Olej Z Pestek Moreli

    4.836 opinii:
    Pestki z moreli uznawane są za naturalny lek, który skutecznie walczy z...
    czytaj dalej »

    Olejek Z Drzewa Herbacianego

    4.754 opinii:
    Olejek Z Drzewa Herbacianego to olejek eteryczny uzyskany z liści drzewokrzewu herbacianego....
    czytaj dalej »

    Olej Arganowy Kosmetyczny

    4.673 opinii:
    Na pewno nie każdy wie, dlaczego olej arganowy nazywany jest eliksirem młodości. To...
    czytaj dalej »

    Olej Z Krokosza Barwierskiego

    4.577 opinii:
    Olej o intensywnym, złoto-żółtym zabarwieniu. Pozyskiwany jest z nasion krokosza...
    czytaj dalej »

    Olej ze Słodkich Migdałów

    4.54 opinii:
    Olej ze słodkich migdałów pozyskiwany jest z nasion owoców drzewa migdałowego....
    czytaj dalej »