Mąka Jaglana

Mąka Jaglana

miejsce
w rankingu

7

Mąka Jaglana
4.67
opinii: 12

Mąka Jaglana znajduje się w rankingach Najlepsze produkty - odżywianie

Zapoznaj się z ulotką Mąka Jaglana

Producent:

Thumb vivio

Postać:

Opis:

Kasza jaglana oraz mąka jaglana – jedz na zdrowie!

Kasza jaglana to kasza z łuskanego ziarna prosa. Tego rodzaju kaszę można uznać za najstarszą ze wszystkich nam znanych – jej nazwa pochodzi z języka prasłowiańskiego i w skrócie nazywa się ją również "jagły". Mąka jaglana to mąka wytwarzana właśnie z kaszy jaglanej i świetnie nadaje się na przykład do wypieków. Jakie są zalety kaszy i mąki jaglanej? Jest ich mnóstwo! Wymieniamy kilka z nich!

Kasza jaglana a zdrowie

Kasza jaglana posiada mało skrobi, dużo białka, witaminy z grupy B, żelazo i miedź. Jagła jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu – jest to o tyle ważne, że aż 1% ludzi na całym świecie to alergicy uczuleni właśnie na gluten. Poza tym powinny go unikać dzieci i kobiety w średnim wieku – w szczególności zaś te, które są w okołomenopauzalnym wieku. Ich kosmki jelitowe są szczególnie wrażliwe, zatem kobiety te uważają, że powinny unikać kaszy – nie jest to prawda, bowiem kaszę jaglaną mogą jeść z przyjemnością i nie obawiać się o swoje zdrowie, ani samopoczucie. 

To nie wszystkie zalety, jakie posiada kasza jaglana – jest ona szczególnie polecana osobom cierpiącym na niedokrwistość i tym, których organizmy są zakwaszone. Kasza jaglana – podobnie jak kasza gryczana – to jeden z niewielu produktów, który potrafi przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu, ponieważ zmniejsza jego zakwaszenie. Kasza działa bowiem zasadotwórczo. A wiadomo, że zakwaszony nadmiernie organizm, to chory organizm – odkwaśmy go, jedząc kaszę!

https://youtu.be/zFw_QEzoYA8

Zalet tego rodzaju kaszy jest o wiele więcej. Między innymi:

- jest bardzo sycąca, ponieważ zawiera błonnik, zatem dzięki niej jesteśmy syci i nie podjadamy w ciągu dnia
- jest bardzo energetyczna, ponieważ aż 65% jej składu stanowi skrobia, a więc mamy więcej chęci do życia i działania
- jest bardzo pożywna, dzięki dużej zawartości białka (10-11%)
- zawiera krzemionkę, która wykazuje świetne działanie kosmetyczne i dzięki jej spożywaniu mamy piękniejsze włosy, kości, zęby, paznokcie i stawy
- poprawia pamięć i koncentrację
- pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi
- jest polecana przez dietetyków, ponieważ mimo wysokiej kaloryczności posiada krzem, który poprawia przemianę materii

Jak przygotować mąkę jaglaną

Mąka jaglana posiada oczywiście te same właściwości co kasza jaglana. Jest zatem bardzo zdrowa i łatwo przyswajalna przez organizm ludzki. Wiele osób marzy, by samodzielnie ją przygotować – czy jest to trudne?

Oczywiście, mąkę jaglaną można kupić w sklepie jako towar gotowy. Jeśli jednak ktoś pragnie przyszykować ją we własnym domu, musi:

1. Najpierw zakupić kaszę jaglaną, odmierzyć taką jej ilość, którą chcemy przeznaczyć na mąkę i dokładnie wypłukać (najlepiej na sitku, aby widzieć, czy woda jest już przezroczysta).
2. Kaszę – nadal leżącą na sitku – należy przelać wrzątkiem, aby wypłukać ją jeszcze dokładniej.
3. Gdy kasza troszkę przeschnie, należy ułożyć ją na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Co jakiś czas trzeba ją mieszać, żeby wyschła równomiernie. Ile należy ją piec? Około godziny. Wszystko zależy jednak od ilości kaszy, którą przeznaczamy na mąkę. 
4. Tak przygotowaną kaszę jaglaną należy zmielić na mąkę. I... gotowe!

Wszechstronne zastosowanie kaszy jaglanej

Nie wszyscy wiedzą, że według pewnych teorii nie istnieją poszczególne choroby, a jedynie jedna choroba organizmu, która po prostu w różnych miejscach się pojawia. Zatem jeśli organizm jest osłabiony, samopoczucie marne i odporność zmniejszona, łatwo o infekcję – i to niekoniecznie o zwykłe przeziębienie, ale też o poważniejsze choroby. 

Wedle tych samych teorii składniki, które pozytywnie wpływają na cały organizm, potrafią go tym samym uchronić przed chorobami. Bowiem jeśli będziemy się skupiać jedynie na jednym obszarze, inny obszar może na tym ucierpieć. 
    
Wierząc w poprawność tej teorii można dojść do wniosku, że kasza w ogóle, ale kasza jaglana w szczególności, może poprawić samopoczucie i ogólny stan organizmu człowieka – a zatem zapobiec powstaniu różnych chorób. Dlaczego? Ponieważ oddziałuje na jego ogólne zdrowie, dzięki czemu nie jest osłabiony i nie zachoruje tak łatwo – nawet, gdy zetknie się z jakimś wirusem. 
    
Przepisy z wykorzystaniem kaszy jaglanej
Niestety, okazuje się, że im większej obróbce zostanie poddana kasza jaglana, tym więcej traci wartości odżywczych. Dlatego też czasem warto zjadać taką kaszę, która nie została poddana obróbce cieplnej, a podawana jest na zimno. Oczywiście, jedzenie zimnych, surowych nasion nie jest ani najsmaczniejsze, ani najłatwiejsze, ponieważ kasza jest bardzo twarda. Można jednak i temu zaradzić. W jaki sposób? 
    
Mieląc ziarna, które w ten sposób wykorzystamy jako rodzaj potrawki. W sklepach można również zakupić gotowe płatki w postaci miazgi z kaszy, które wcale nie wymagają żadnego podgrzania. Polecane są szczególnie w sezonie letnim – doskonale chłodzą!
    
A jeśli chcemy wykorzystać kaszę jako jeden ze składników dania? Najlepiej podawać ją ze świeżymi warzywami oraz z owocami. Unikajmy jedzenia kaszy jaglanej w towarzystwie mięsa lub białka – produkty te trawione są przez ludzi w zupełnie inny sposób, zatem spożywanie ich jednocześnie może się skończyć kłopotami z żołądkiem.

Kasza jaglana świetnie sprawdza się zarówno jak dodatek do warzyw, jak i samodzielne danie. Produktem, który uzupełni niedobór witamin oraz minerałów będzie smaczny słonecznik łuskany. Z innych przekąsek polecamy chrupiące orzechy nerkowca. Idealnym produktem na śniadanie będzie masło orzechowe z sezamem, a do ciepłej herbaty warto dodać słodki miód malinowy.

 

Atopowe zapalenie skóry – pielęgnacja i niwelowanie objawów

Atopowe zapalenie skóry – pielęgnacja i niwelowanie objawów

Jeśli chodzi o reakcje o charakterze alergicznym u dzieci jedną z najczęściej występujących reakcji będzie atopowe zapalenie skóry. Nawet 20%... Czytaj więcej

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • maria 2017-09-06 16:22

    dla mnie rewelacja

  • Jula 2016-12-16 10:16

    genialna sprawa!

  • Aneta 2016-04-06 14:44

    Całkowicie zrezygnowałam z białej, zwykłej mąki. Mąka jaglana to mój ulubiony zamiennik zwykłej mąki. Ciesze się, że są tak łatwo dostępne nowe zdrowe ekologiczne produkty . Polecam każdemu kto chce zmienić swoje nawyki żywieniowe. To naprawdę nie jest takie trudne.

  • Krystian 2016-04-02 21:24

    polecam mąkę jaglaną wszystkim.cenie ja za to, ze posiada niewielka ilosc skrobi. to dla mnie ogromna zaleta

  • Aneta 2016-04-01 08:59

    Coraz częściej staram się zastępować mąkę białą innymi zamiennikami. Maka jaglana sprawdza się doskonale. Najlepsza do naleśników!

  • Aneta 2016-03-29 11:01

    Jestem zachwycona mąką jaglaną. Jest świetna. Bardzo dobrze sprawdza się w wielu przepisach.... naleśniki, ciasta, desery, używam jej zamiast zwykłej mąki. Dla mnie to strzał w 10!!!

  • Opinia użytkownika 2015-09-24 11:24

    Znacie może jakieś dobre przepisy z mąką jaglaną, bo nie wiem czy mogą używać jej jako zamiennika normalnej mąki.

  • Opinia użytkownika 2015-09-24 11:19

    Naleśniki na mące jaglanej są świetne!

  • Julita 2015-09-24 11:11

    Gdyby jeszcze rok temu ktoś mi powiedział, że całkowicie zrezygnuję z gotowania ciast na tzw. białej mące to bym mu nie uwierzyła. Bo raz, że gorzej się gotuje na innych, a dwa, że ja i moja rodzina uwielbiamy wypieki. Co by jednak nie powiedzieć to warto było zmienić. Taka mąką jest dużo zdrowsza, smak jest trochę inny ale równie smaczny. Co najważniejsze mąka jaglana jest z kaszy jaglanej, która nie zakwasza organizmu.

  • Miro 2015-08-18 09:02

    Ogólnie nie mam do niej zastrzeżeń ale jakoś specjalnie za nią nie przepadam. Polecam zastosować coś innego!

  • Olga 2015-08-18 08:54

    Bardzo mi się mąka jaglana podoba i jestem zachwycona jej działaniem. Teraz wszystko o wiele lepiej smakuje i mam pewność, że jest pewna i zdrowa :)

  • Olivia 2015-08-18 08:53

    Mąka Jaglana jest idealna jak dla mnie do wszystkiego. Bardzo mi podeszła i teraz z niej tylko korzystam. Daje 5/5!

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Mąka Jaglana

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    Opis:

    Kasza jaglana oraz mąka jaglana – jedz na zdrowie!

    Kasza jaglana to kasza z łuskanego ziarna prosa. Tego rodzaju kaszę można uznać za najstarszą ze wszystkich nam znanych – jej nazwa pochodzi z języka prasłowiańskiego i w skrócie nazywa się ją również "jagły". Mąka jaglana to mąka wytwarzana właśnie z kaszy jaglanej i świetnie nadaje się na przykład do wypieków. Jakie są zalety kaszy i mąki jaglanej? Jest ich mnóstwo! Wymieniamy kilka z nich!

    Kasza jaglana a zdrowie

    Kasza jaglana posiada mało skrobi, dużo białka, witaminy z grupy B, żelazo i miedź. Jagła jest lekkostrawna i nie zawiera glutenu – jest to o tyle ważne, że aż 1% ludzi na całym świecie to alergicy uczuleni właśnie na gluten. Poza tym powinny go unikać dzieci i kobiety w średnim wieku – w szczególności zaś te, które są w okołomenopauzalnym wieku. Ich kosmki jelitowe są szczególnie wrażliwe, zatem kobiety te uważają, że powinny unikać kaszy – nie jest to prawda, bowiem kaszę jaglaną mogą jeść z przyjemnością i nie obawiać się o swoje zdrowie, ani samopoczucie. 

    To nie wszystkie zalety, jakie posiada kasza jaglana – jest ona szczególnie polecana osobom cierpiącym na niedokrwistość i tym, których organizmy są zakwaszone. Kasza jaglana – podobnie jak kasza gryczana – to jeden z niewielu produktów, który potrafi przywrócić równowagę kwasowo-zasadową organizmu, ponieważ zmniejsza jego zakwaszenie. Kasza działa bowiem zasadotwórczo. A wiadomo, że zakwaszony nadmiernie organizm, to chory organizm – odkwaśmy go, jedząc kaszę!

    https://youtu.be/zFw_QEzoYA8

    Zalet tego rodzaju kaszy jest o wiele więcej. Między innymi:

    - jest bardzo sycąca, ponieważ zawiera błonnik, zatem dzięki niej jesteśmy syci i nie podjadamy w ciągu dnia
    - jest bardzo energetyczna, ponieważ aż 65% jej składu stanowi skrobia, a więc mamy więcej chęci do życia i działania
    - jest bardzo pożywna, dzięki dużej zawartości białka (10-11%)
    - zawiera krzemionkę, która wykazuje świetne działanie kosmetyczne i dzięki jej spożywaniu mamy piękniejsze włosy, kości, zęby, paznokcie i stawy
    - poprawia pamięć i koncentrację
    - pozytywnie wpływa na poziom cholesterolu we krwi
    - jest polecana przez dietetyków, ponieważ mimo wysokiej kaloryczności posiada krzem, który poprawia przemianę materii

    Jak przygotować mąkę jaglaną

    Mąka jaglana posiada oczywiście te same właściwości co kasza jaglana. Jest zatem bardzo zdrowa i łatwo przyswajalna przez organizm ludzki. Wiele osób marzy, by samodzielnie ją przygotować – czy jest to trudne?

    Oczywiście, mąkę jaglaną można kupić w sklepie jako towar gotowy. Jeśli jednak ktoś pragnie przyszykować ją we własnym domu, musi:

    1. Najpierw zakupić kaszę jaglaną, odmierzyć taką jej ilość, którą chcemy przeznaczyć na mąkę i dokładnie wypłukać (najlepiej na sitku, aby widzieć, czy woda jest już przezroczysta).
    2. Kaszę – nadal leżącą na sitku – należy przelać wrzątkiem, aby wypłukać ją jeszcze dokładniej.
    3. Gdy kasza troszkę przeschnie, należy ułożyć ją na blaszce i wstawić do nagrzanego piekarnika. Co jakiś czas trzeba ją mieszać, żeby wyschła równomiernie. Ile należy ją piec? Około godziny. Wszystko zależy jednak od ilości kaszy, którą przeznaczamy na mąkę. 
    4. Tak przygotowaną kaszę jaglaną należy zmielić na mąkę. I... gotowe!

    Wszechstronne zastosowanie kaszy jaglanej

    Nie wszyscy wiedzą, że według pewnych teorii nie istnieją poszczególne choroby, a jedynie jedna choroba organizmu, która po prostu w różnych miejscach się pojawia. Zatem jeśli organizm jest osłabiony, samopoczucie marne i odporność zmniejszona, łatwo o infekcję – i to niekoniecznie o zwykłe przeziębienie, ale też o poważniejsze choroby. 

    Wedle tych samych teorii składniki, które pozytywnie wpływają na cały organizm, potrafią go tym samym uchronić przed chorobami. Bowiem jeśli będziemy się skupiać jedynie na jednym obszarze, inny obszar może na tym ucierpieć. 
        
    Wierząc w poprawność tej teorii można dojść do wniosku, że kasza w ogóle, ale kasza jaglana w szczególności, może poprawić samopoczucie i ogólny stan organizmu człowieka – a zatem zapobiec powstaniu różnych chorób. Dlaczego? Ponieważ oddziałuje na jego ogólne zdrowie, dzięki czemu nie jest osłabiony i nie zachoruje tak łatwo – nawet, gdy zetknie się z jakimś wirusem. 
        
    Przepisy z wykorzystaniem kaszy jaglanej
    Niestety, okazuje się, że im większej obróbce zostanie poddana kasza jaglana, tym więcej traci wartości odżywczych. Dlatego też czasem warto zjadać taką kaszę, która nie została poddana obróbce cieplnej, a podawana jest na zimno. Oczywiście, jedzenie zimnych, surowych nasion nie jest ani najsmaczniejsze, ani najłatwiejsze, ponieważ kasza jest bardzo twarda. Można jednak i temu zaradzić. W jaki sposób? 
        
    Mieląc ziarna, które w ten sposób wykorzystamy jako rodzaj potrawki. W sklepach można również zakupić gotowe płatki w postaci miazgi z kaszy, które wcale nie wymagają żadnego podgrzania. Polecane są szczególnie w sezonie letnim – doskonale chłodzą!
        
    A jeśli chcemy wykorzystać kaszę jako jeden ze składników dania? Najlepiej podawać ją ze świeżymi warzywami oraz z owocami. Unikajmy jedzenia kaszy jaglanej w towarzystwie mięsa lub białka – produkty te trawione są przez ludzi w zupełnie inny sposób, zatem spożywanie ich jednocześnie może się skończyć kłopotami z żołądkiem.

    Kasza jaglana świetnie sprawdza się zarówno jak dodatek do warzyw, jak i samodzielne danie. Produktem, który uzupełni niedobór witamin oraz minerałów będzie smaczny słonecznik łuskany. Z innych przekąsek polecamy chrupiące orzechy nerkowca. Idealnym produktem na śniadanie będzie masło orzechowe z sezamem, a do ciepłej herbaty warto dodać słodki miód malinowy.

     

    Atopowe zapalenie skóry – pielęgnacja i niwelowanie objawów

    Atopowe zapalenie skóry – pielęgnacja i niwelowanie objawów

    Jeśli chodzi o reakcje o charakterze alergicznym u dzieci jedną z najczęściej występujących reakcji będzie atopowe zapalenie skóry. Nawet 20%... Czytaj więcej

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - sklep ze zdrową żywnością

    Olej Kokosowy VIRGIN

    4.899 opinii:
    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam się z...
    czytaj dalej »

    Olej kokosowy virgin potocznie nazywany jest bombą kaloryczną. Kalorie z reguły kojarzą nam się z... czytaj dalej »

    Miód Wielokwiatowy Z Malinami

    4.836 opinii:
    Miód wielokwiatowy z malinami to świetny wybór dla osób, które cenią...
    czytaj dalej »

    Miód wielokwiatowy z malinami to świetny wybór dla osób, które cenią... czytaj dalej »

    Miód Kremowany Z Propolisem

    4.836 opinii:
    Właściwości miodu kremowanego Naturalny miód pszczeli z upływem czasu zmienia...
    czytaj dalej »

    Właściwości miodu kremowanego Naturalny miód pszczeli z upływem czasu zmienia... czytaj dalej »

    Olej Kokosowy Rafinowany

    4.758 opinii:
    Czym tak naprawdę różni się olej rafinowany od nierafinowanego? Oleje nierafinowane...
    czytaj dalej »

    Czym tak naprawdę różni się olej rafinowany od nierafinowanego? Oleje nierafinowane... czytaj dalej »

    Mieszanka studencka

    4.717 opinii:
    Dlaczego warto sięgać po mieszankę studencką? Mieszanka studencka to przekąska dobrze znana...
    czytaj dalej »

    Dlaczego warto sięgać po mieszankę studencką? Mieszanka studencka to przekąska dobrze znana... czytaj dalej »

    Sok Z Dzikiej Róży

    4.717 opinii:
    Dzika róża – zdrowy skarb jesieni Zwany przez Słowian szypszyną, krzew dzikiej...
    czytaj dalej »

    Dzika róża – zdrowy skarb jesieni Zwany przez Słowian szypszyną, krzew dzikiej... czytaj dalej »

    Masło Orzechowe

    4.717 opinii:
    Masło orzechowe – warto je jeść? Masło orzechowe to produkt, który popularny jest...
    czytaj dalej »

    Masło orzechowe – warto je jeść? Masło orzechowe to produkt, który popularny jest... czytaj dalej »

    Łuskane Pestki Dyni

    4.679 opinii:
    Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która zachwyca...
    czytaj dalej »

    Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która zachwyca... czytaj dalej »

    Syrop Owocowy Z Hibiskusem

    4.676 opinii:
    Cenne właściwości “kwiatu jednego dnia” Hibiskus to utarte w Polsce, łacińskie...
    czytaj dalej »

    Cenne właściwości “kwiatu jednego dnia” Hibiskus to utarte w Polsce, łacińskie... czytaj dalej »

    Delikatny Żel Do Ciała

    4.676 opinii:
    Delikatny Żel Do Ciała to hipoalergiczny i przebadany dermatologicznie produkt przeznaczony...
    czytaj dalej »

    Delikatny Żel Do Ciała to hipoalergiczny i przebadany dermatologicznie produkt przeznaczony... czytaj dalej »

    Producent:
    VIVIO
    Kategoria:
    Zdrowie
    Typ:
    Ulotka:
    Brak ulotki
    Na receptę:
    Nie
    Producent:
    VIVIO
    Inne produkty producenta:
    Herbata Spokojna Chwila , Kminek Mielony , Wodorowęglan sodu , Przyprawa Do Gyrosa I Kebaba , Przyprawa Do Wieprzowiny , 18 Ziół Ojca Mateusza , Przyprawa Meksykańska , Kmin Rzymski , Pieprz Ziołowy , Czosnek Niedźwiedzi , Orzechy Pecan , Herbata Earl Grey Jaśminowy , Korzeń Maca , Papryka Słodka Wędzona , Ekstrakt Z Liści Młodego Jęczmienia , Sok Z Gravioli , Czystek Albania , Mate Green FUERTE , Guarana Mielona , Pomidory z Chili i Oregano , Pyłek Kwiatowy , Shot Z Buraka , Batonik Sport Flapjack , Całe Pomidory suszone , Acerola C , Sezam Łuskany , Czosnek Mielony , Herbata Rumowo-Cytrynowa , Herbata Puerh Żurawinowy , Śliwka Suszona , Jarzynka , Imbir Kłącze , Fasola Karłowa Jaś , Imbir Mielony , Gorczyca Biała Ziarno , Cukier Brzozowy Ksylitol Fiński , Herbata Greenbosh Śmietankowo- Karmelowy , Jałowiec Owoc , Drobna Sól Himalajska , Kardamon Ziarno , Karob Proszek , Masło Orzechowe Z Sezamem , Kardamon Łuskany , Herbata Królewska , Kurkuma Mielona , Sok Z Aronii , Lubczyk Suszony Liść , Koper Włoski Mielony , Estragon Mielony , Kozieradka Ziarno , Papryka Chili Mielona , Stevia Puder , Cynamon Laski , Pieprz Pomarańczowy Grys , Rodzynki , Sok Z Dzikiej Róży , Czubryca Zielona , Pomidory z Czarnuszką i Czosnkiem Niedźwiedzim , Przyprawa 5 Smaków , Przyprawa Do Dziczyzny , Przyprawa Do Flaków , Przyprawa Do Gulaszu , Orzechy Pinii , Syrop Owocowy Z Hibiskusem , Przyprawa Do Rosołu , Herbata Cholesterol Pana Jana , Witamina C , Przyprawa Do Ziemniaków I Frytek , Przyprawa Myśliwska , Herbata Witaminka , Zioła Małgosi , Zioła Prowansalskie , Czerwony Olej Rzepakowy , Olej Lniany , Miód Kremowany Z Propolisem , Olej Tamanu Nierafinowany , Olej ze Słodkich Migdałów , Oliwa Z Oliwek W Areozolu , Herbata Wild Tea Buds , Kminek Ziarno , Olej Z Pestek Dynii , Olej Macadamia Kosmetyczny , Miód Wielokwiatowy Z Malinami , Krem Brzozowy Z Betuliną , Taco De Tortilla , Daktyle Bez Pestek , Łuska Babki Jajowatej , Sok Z Żurawiny , Siemię Lniane Mielone , Herbata Pai Mu Tan , Herbata Gwiazdka z Nieba , Herbata Uśmiech Gajowego , Pistacje Solone , Biały Mak , Kwas Hialuronowy 3% , Nasiona Chia , Orzechy Nerkowca , Sok Z Rokitnika , Sok Noni , Ksylitol , Herbata 7 Zielonych Skarbów , Skrobia Kukurydziana Maizena , Bulion Wołowy , Kawa Zielona Tabletki , Herbata Shou Mei , Susz Owocowy Truskawkowa Rozkosz , Herbata Mięta i Cytryna , Balsam Brzozowy Z Betuliną , Sezam Czarny , Soczewica czerwona , Miód Malinowy , Yerba Mate Green Despalada , Olej Z Czarnuszki , Pieprz Czerwony Ziarno , Herbata Cynamonowo-Jabłkowa , Ciecierzyca , Garcinia Cambogia , Przyprawa Do Wołowiny , Acerola , Zioła Włoskie , Sok Z Karczocha , Mielony Ostropest , Ziarno Ostropest , Melisa Liść , Sok Z Mango , Papryka Ostra Mielona ASTA80 , Czosnek Płatki , Herbata Słodka Żurawina , Morwa Biała Bez Pestek , Gałka Muszkatołowa Cała , Gałka Muszkatołowa Mielona , Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak , Papryka Słodka Mielona , Goździki Całe , Czosnek Granulowany , Pieprz Zielony Ziarno , Lapacho Kora , Syrop Limonka Z Miętą , Bulion Drobiowy , Czerwona Quinoa Komosa , Herbata Zmęczona Basia , Proszek Maca , Spirulina Tabletki , Masło Orzechowe , Stewia W Tabletkach , Chlorella Tabletki , Pomidory z Czosnkiem i Bazylią , Herbata Mate IQ , Czystek , Olej Z Krokosza Barwierskiego , Mąka Migdałowa , Mąka orkiszowa typ 2000 , Olejek Jojoba , Czarnuszka Nasiona , Młody Jęczmień Proszek , Herbata Cukrzyca Babci Jadzi , Erytrol , Shoarma , Hibiskusowy Tonik Do Twarzy , Rozmaryn Mielony , Błonnik Oczyszczający , Suszone Jagody Goji , Pieprz Cayenne Mielony , Migdały Całe , Orzechy Włoskie , Herbata Earl Grey Niebieski Puerh , Przyprawa Do Mięsa Mielonego , Niepalona Kasza Gryczana , Pieprz Kolorowy Ziarno , Syrop Malina Z Miodem , Tahini Pasta Sezamowa , Biała Quinoa Komosa Ryżowa , Chmeli Suneli , Miód Manuka , Chlorella W Proszku , Herbata Puerh Doskonała Sylwetka , Ziarnista Kawa Zielona , Olej Rycynowy Kosmetyczny , Jagody Acai , Cząber Suszony , Cieta Żurawina suszona , Chipsy Bananowe , Granulowana Sól Himalajska , Błonnik Pokarmowy , Mielona Kawa Zielona , Syrop Klonowy , Czubryca Czerwona , Syrop Z Bzu Czarnego , Olej Rzepakowy Z Czosnkiem , Olej Kokosowy Rafinowany , Olej Rzepakowy O Smaku Masła , Olej Rzepakowy , Chlorek Magnezu Sześciowodny , Siemię Lniane Ziarna , Przyprawa Do Spaghetti , Herbata Earl Grey Ceylon , Przyprawa Do Pizzy , Cynamon Mielony , Curry Mielone , Przyprawa Do Grilla , Tandori Masala , Kasza Jaglana , Przyprawa Do Karkówki , Masło Kakaowe , Herbata Lepsze Trawienie , Herbata Miłych Snów , Olej Kokosowy VIRGIN , Olej Z Pestek Moreli , Olej Z Pestek Winogron , Herbata Earl Grey Orange , Biały Olej Sojowy , Krem Brzozowo-Rokitnikowy Z Betuliną , Kwas hialuronowy 1% , Kozieradka Mielona , Kasza Kuskus , Mieszanka studencka , Herbata Pai Mu Tan I Bambus , Pierzga Pszczela , Herbata Rooibos Naturalny , Pestki Moreli , Syrop Malinowy Z Kwiatem Lipy , Sok Z Bzu Czarnego , Sok Z Goji , Figi suszone , Orzechy Brazylijskie , Herbata 1000 i 1 Nocy , Sok Z Pokrzywy , Sok Z Buraka , Sok Z Głogu , Soczewica Zielona , Masło Shea Nierafinowane , Żeń-Szeń Syberyjski , Syrop Z Pigwy , Olejek Cynamonowy , Sok Z Granatu , Suszony Liść Laurowy , Sok Z Morwy Białej , Smalec Gęsi , Kolendra Mielona , Oregano Liść , Oregano Mielone , Olej Avocado Kosmetyczny , Olej Z Oregano Esencja , Herbata Lipowo Malinowa , Herbata Nadciśnienie Pana Kazia , Nopalina , Catuaba Kora , Herbata Rooibos Słoneczna Afryka , Ziarno Amarantus , Fasola Mung , Jodowana Sól Morska , LA POTENTE Yerba Mate Afrodyzjak Z Catuabą , Piperyna , Sok Z Aloesu , Ziele Angielskie , Gorczyca Czarna Ziarno , Palona Kasza Gryczana , Olej Marchewkowy , Herbata Wspomnienie Wakacji , Sok Z Maliny , Pieprz Czarny Mielony , Pieprz Cytrynowy , Herbata Rooibos Żurawinowy , Koper Włoski Ziarno , Przyprawa Włoska , Tymianek , Pieprz Czarny Ziarno , Miód Kremowany Z Pierzgą , Witamina K2 , Olej Arganowy Kosmetyczny , Herbata Wellness Chai Tea , Mąka Z Amarantusa , Łuskane Pestki Dyni , Miód Wielokwiatowy , Stewia Liść , Gorzkie Pestki Moreli , Słonecznik Łuskany , Orzechy Piorące , Miód Wielokwiatowy Z Żurawiną , Miód Gryczany , Sok Z Acai , Miód Spadziowy , Karob Melasa Z Chlebka Świętojańskiego