Reklama baner
Czerwona Quinoa Komosa

Czerwona Quinoa Komosa

miejsce
w rankingu

--

Czerwona Quinoa Komosa
3.5
opinii: 4

Kup w sklepie

Jakie wymieniamy sposoby na chrapanie?

Jakie wymieniamy sposoby na chrapanie?

Czytaj artykuł
Wątroba - zadbaj o nią zawczasu!

Wątroba - zadbaj o nią zawczasu!

Czytaj artykuł
Powracający problem pękających pięt

Powracający problem pękających pięt

Czytaj artykuł

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Krysia 2016-03-29 10:41

    Czerwona Quinoa Komosa bardzo mi smakuje i czuję się po niej dobrze. Wiem że źródłem wielu składników odżywczych ale dla mnie jest za droga. Gdyby była tańsza z pewnością częściej gościłaby w mojej kuchni.

  • Bercik 2015-08-19 10:37

    Niestety jak dla mnie to Czerwona Quinoa Komosa powinna nie istnieć. Jest tak nie dobra i niestety tak słaba, że szkoda mi hajsu na to.

  • Marcin W. 2015-08-19 10:37

    Ziarenka posiadają lecznicze właściwości i człowiek po takim zdrowym i wartościowym posiłku czuje się bardzo dobrze. To jest super uczucie!

  • Sposoby na odchudzanie po trzydziestce

    Sposoby na odchudzanie po trzydziestce

    Czytaj artykuł
    Rodzynki – właściwości i wartości odżywcze. Ile kalorii mają rodzynki?

    Rodzynki – właściwości i wartości odżywcze. Ile kalorii mają rodzynki?

    Czytaj artykuł
    Jakie suplementy diety potrzebne są niemowlęciu?

    Jakie suplementy diety potrzebne są niemowlęciu?

    Czytaj artykuł
  • Olaf 2015-08-19 10:36

    Bardzo mi smakuje i nie wiem jak kiedyś nie wiedziałem o tym. Po raz pierwszy spróbowałem 2 miesiące temu i dobrze, że pozostałem przy tym :)

  • Zapoznaj się z ulotką Czerwona Quinoa Komosa

    Producent:

    VIVIO

    Thumb vivio

    Opis:

    Quinoa - odkrycie dwudziestego pierwszego wieku

    Quinoa znana też jako komosa ryżowa pochodzi z terenów Ameryki Południowej i uznawana jest za tak zwane pseudozboże. Jej ziarna nie są zbożami, duża zawartość skrobi sprawia jednak, że mówienie o nich w tym kontekście ma uzasadnienie. Jej popularność sięga już tysięcy lat, nie można jednak nie dostrzec tego, że dopiero od niedawna robi prawdziwą furorę. Doceniają ją przy tym nie tylko kucharze, ale i osoby zawodowo zajmujące się kwestiami związanymi ze zdrowym żywieniem.

    Przegląd właściwości komosy ryżowej

    Osoby namawiające do włączenia komosy do codziennej diety z pewnością nie przesadzają. Mamy do czynienia z rośliną, która posiada w swoim składzie wysokiej jakości białko, a także komplet aminokwasów, które powinniśmy dostarczać do organizmu raz z pożywieniem. Lizyna, która wchodzi w jej skład, przyczynia się do szybszej budowy chrząstek, a ponieważ w produktach roślinnych występuje niezwykle rzadko, komosa powinna zainteresować zarówno wegetarian, jak i wegan. Mówimy również o ziarnach, które mogą być znakomitym uzupełnieniem dań dla dzieci. Quinoa jest bogata w witaminy, a do tego potrafi stymulować hormon wzrostu i ułatwia proces przyswajania wapnia. Jest też nieocenionym źródłem metioniny, a więc aminokwasu, który nie tylko wpływa na właściwe funkcjonowanie organizmu, ale ma też wpływ na wygląd włosów, paznokci oraz skóry.

    Quinoa i dieta

    Osoby dbające o linię mogą odetchnąć z ulgą, okazuje się bowiem, że quinoa jest rozwiązaniem jak gdyby stworzonym właśnie z myślą o nich. Na pierwszy plan wysuwa się jej niski indeks glikemiczny, nie bez znaczenia wydaje się jednak również wysoka zawartość błonnika w jej składzie, co jest dobrym znakiem także dla diabetyków. Kolejnym plusem jest to, że komosa ryżowa nie zawiera glutenu, może być więc stosowana przez osoby z nadwrażliwością na ten składnik. Już choćby dlatego zalecana jest jako stały składnik diety osób zmagających się z problemem alergii pokarmowych.

    Sposób przygotowania i zastosowanie

    Istnieje przynajmniej kilka sposobów, do których można się odwołać zastanawiając się nad tym, jak powinna być wykorzystana komosa ryżowa. Tu warto wspomnieć o tym, że mamy do czynienia z trzema rodzajami ziaren, quinoa występuje bowiem w odmianie białej, czarnej oraz czerwonej. Każda ma nieco inny smak i jest przygotowywana w nieco inny sposób, choć zawsze mamy do czynienia z ziarenkami, które po ugotowaniu charakteryzują się obecnością niewielkich, białych ogonków.

    Quinoa biała zwraca na siebie uwagę przede wszystkim dlatego, że jest najdelikatniejsza w smaku, a jednocześnie najbardziej pęcznieje w trakcie gotowania. Nawet ona nie powiększa jednak w istotny sposób swojej objętości. Gotuje się ją około 15 minut, po tym okresie wskazane jest przy tym zdjęcie jej z ognia i odstawienie na około dziesięć minut, aby mogła odpocząć i wchłonąć jeszcze więcej wody. O tym, czy czas ten jest wystarczający dość łatwo się przekonać, gotowa jest bowiem przeźroczysta i szklista. Zarówno quinoa czerwona, jak i czarna niemal nie pęcznieje w trakcie gotowania. Charakterystyczne jest dla niej to, że zachowuje nie tylko twardość, ale i chrupkość. Dobrze sprawdza się jako dodatek tak do sałatek i zup, jak i do jogurtów. Czas gotowania jest nieco dłuższy i wynosi około 20 minut, po zakończeniu procesu nie zaszkodzi pozostawić jednak ziarna na moment pod przykryciem. Jeszcze przed gotowaniem można uprażyć ziarna na suchej patelni, takie podejście przyczyni się bowiem do tego, że uzyskamy oryginalny, orzechowy smak. Tylko od nas zależy też to, na którym etapie przygotowywania wypłukany ziarno.

    Przechowywanie komosy ryżowej

    Już po ugotowaniu ziarno można pozostawić w lodówce na około 2-3 dni, można więc gotować je w większych ilościach i wykorzystywać jako uzupełnienie wielu dań. Jeśli ziarno nie jest ugotowane, należy przechowywać je szczelnie zamknięte. Najlepszym miejscem wykorzystywanym w tym celu jest lodówka, ziarno nie powinno jednak czekać na wykorzystanie dłużej niż przez trzy lub cztery miesiące, jest bowiem dość nietrwałe.

    Komosa ryżowa jest łatwa w przygotowaniu i niezwykle zdrowa. Do codziennej diety warto wprowadzić źródło cennego tłuszczu, czyli czerwony olej rzepakowy. By wzmocnić odporność, polecamy spróbowanie delikatnego soku z aloesu. Trawienie wspomaga z kolei zdrowa chlorella w proszku, uzyskana z zielonych alg. W chwilach spadku odporności należy uzupełnić niedobór witaminy C, sięgając po naturalną acerolę.

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepszy lek na kaszel

    Preparat Czerwona Quinoa Komosa został dodany do kategorii Zdrowie wraz z tagami: zdrowe odżywianie, sklep ze zdrową żywnością, sypkie, Ziarno. Wytwórcą preparatu Czerwona Quinoa Komosa jest ViVio, który również jest producentem takich preparatów jak Herbata Zmęczona Basia, Żeń-Szeń Syberyjski, LA POTENTE Yerba Mate Afrodyzjak Z Catuabą, Mate Green FUERTE, Yerba Mate Green Despalada. Ulotka produktu Czerwona Quinoa Komosa jest dostępna i można ją zobaczyć. W naszym serwisie mogą Państwo przeczytać recenzje na temat Czerwona Quinoa Komosa oraz znaleźć opis produktu i zobaczyć jego opakowanie. Produkt Czerwona Quinoa Komosa można dostać bez recepty. W dziale z wpisami nie ma jeszcze wpisów na temat preparatu Czerwona Quinoa Komosa. Specyfik Czerwona Quinoa Komosa został zapisany do naszej bazy w dniu 2015-08-06 13:46. Jeżeli jesteś osobą, która używała preparatu Czerwona Quinoa Komosa to prosimy o zamieszczenie swojej recenzji. Portal Supple.PL uzupełniana jest przez odwiedzających i to właśnie dzięki osobom takim jak Ty możemy udostępniać opinie na temat korzystania z Czerwona Quinoa Komosa. Jeżeli dołączysz recenzję na temat produktu Czerwona Quinoa Komosa to z pewnością pomożesz wielu odwiedzającym.