Biała Quinoa Komosa Ryżowa

Biała Quinoa Komosa Ryżowa

miejsce
w rankingu

14

Biała Quinoa Komosa Ryżowa
3.25
opinii: 8

Biała Quinoa Komosa Ryżowa znajduje się w rankingach Najlepsze produkty - odżywianie

Zapoznaj się z ulotką Biała Quinoa Komosa Ryżowa

Producent:

Thumb vivio

Postać:

inne

Opis:

Przegląd właściwości komosy ryżowej

Quinoa znana też jako komosa ryżowa przywędrowała do Polski wprost z Ameryki Południowej. Bardzo często mówi się o niej, że jest pseudozbożem, a więc ziarnem, które nie jest zaliczane do zbóż, zwraca jednak na siebie uwagę ze względu na dużą ilość skrobi. Tam, gdzie rośnie naturalnie, znana jest już od tysięcy lat, jej światowa popularność jest jednak zjawiskiem stosunkowo nowym. Co ciekawe, wśród osób wypowiadających się na jej temat w samych superlatywach znajdują się nie tylko osoby zawodowo zajmujące się zdrowym żywieniem, ale również celebryci. Trudno się temu dziwić skoro właściwości prozdrowotne występują w jej przypadku w połączeniu ze znakomitym makiem.

Przegląd właściwości

Istnieje szereg argumentów przemawiających za tym, aby quinoa została dołączona do naszej diety. Na pierwszy plan wysuwa się to, że mamy w jej przypadku do czynienia z nieocenionym źródłem białka roślinnego z kompletem aminokwasów, których przyjmowanie wraz z pożywieniem jest nam zalecane. Nie bez znaczenia jest i to, że obecna jest w niej lizyna, znana nie tylko z tego, że ma nieocenione znaczenie dla budowy chrząstek, ale i z tego, że w produktach pochodzenia roślinnego pojawia się niezwykle rzadko. Już choćby dlatego komosa powinna zainteresować zarówno wegetarian, jak i wegan. Warto mieć na uwadze i to, że komosa sprawdza się znakomicie jako dodatek do dań spożywanych przez dzieci. Jest bogata w witaminy, a jej działanie ma pozytywny wpływ na hormon wzrostu. Jej przyjmowanie przyczynia się również do tego, że młody organizm ze znacznie większą łatwością przyswaja wapń, ona sama jest zaś źródłem metioniny, a więc aminokwasu, który okazuje się niezbędny nie tylko do prawidłowego funkcjonowania organizmu, ale i do… poprawy wyglądu skóry, paznokci oraz włosów.

Quinoa w diecie

Osoby, które dbają o linię często nie mają powodów do zadowolenia, wiele produktów bardzo wartościowych charakteryzuje się bowiem wysoką kalorycznością. Na szczęście, z komosą ryżową jest inaczej, charakterystyczny jest dla niej bowiem niski indeks glikemiczny występujący w połączeniu z wysoką zawartością błonnika. Już choćby z tego powodu quinoa powinna przypaść do gustu także diabetykom. Kolejna dobra wiadomość związana jest z tym, że komosa ryżowa nie zawiera glutenu, może być więc stosowana tak przez osoby nadwrażliwe na ten składnik, jak i zmagające się z różnorodnymi alergiami pokarmowymi. W takim przypadku okazuje się być ona wyjątkowo wartościowym składnikiem zrównoważonej diety i ciekawym urozmaiceniem codziennych posiłków.

Pomysły na wykorzystanie komosy ryżowej

Quinoa jest może ziarnem niepozornym, z całą pewnością jednak może być wykorzystywana na wiele sposobów. Już na wstępie wypada podkreślić, że mamy do czynienia zarówno z ziarnami białymi, jak i czerwonymi i czarnymi. Każde charakteryzuje się nieco innym smakiem i nieco inaczej zachowuje się w samym procesie gotowania. Bez względu jednak na rodzaj, po ugotowaniu ziarenka posiadają niewielkie, białe ogonki.

Najdelikatniejsza w smaku jest quinoa biała, dla której charakterystyczne jest również to, że w czasie gotowania najbardziej pęcznieje. Jeszcze przed gotowaniem zalecane jest jej dość staranne wypłukanie w gęstym sitku, potem zaś konieczne jest zalanie wodą i gotowanie przez 15 minut. Po zdjęciu z gazu komosa powinna pozostawać pod przykryciem jeszcze przez około 10 minut. Pozwoli jej to nie tylko na odpoczynek, ale i na wchłonięcie jeszcze większej ilości wody. Gdy ziarenka stają się szkliste i przeźroczyste, a białe ogonki stają się coraz wyraźniejsze, wiemy, że quinoa jest gotowa.

Gdy przygotowujemy ziarna czerwone i czarne musimy mieć świadomość tego, że podczas gotowania nie będą one pęczniały. Zachowają też zarówno swoja twardość, jak i chrupkość. W tym przypadku mamy więc do czynienia z rozwiązaniami, które sprawdzą się znakomicie w charakterze dodatku do sałatek, jogurtów oraz zup. Ich dekoracyjność sprawia też, że okazują się znakomitym wykończeniem dania. Gotuje się je nieco dłużej – około 20 minut.

Ciekawym pomysłem jest też uprażenie ziaren przed gotowaniem. Do procesu tego znakomicie nadaje się sucha patelnia, a on sam jest w stanie wydobyć orzechowy smak ziaren. Nic nie stoi też na przeszkodzie, aby ziarno najpierw wypłukać, potem zaś wysuszyć i wyprażyć, choć wypłukanie po wyprażeniu też jest dopuszczalne

Jak przechowywać komosę ryżową?

Już ugotowane ziarna można przechowywać w lodówce, choć warto pamiętać, aby proces ten nie trwał dłużej niż dwa lub trzy dni. Już choćby dlatego nic nie stoi na przeszkodzie temu, aby ugotować ich więcej, a następnie dodawać do różnych dań. Jeśli ziarno jest jeszcze surowe, zaleca się przechowywanie go w szczelnym zamknięciu.

Komosa ryżowa to idealny dodatek do dań. Obiady warto uzupełniać o zdrowe i wartościowe kasze, na przykład niepaloną kaszę gryczaną. W diecie powinny znaleźć się również zdrowe przyprawy i zioła, takie jak aromatyczna czubryca zielona czy pachnący czosnek niedźwiedzi. Do smażenia oraz sałatek warto dodać olej rzepakowy. Dania na słodko będą znacznie zdrowsze z dodatkiem gęstego syropu klonowego.

 

Niezawodne sposoby na uspokojenie i pozbycie się stresu.

Niezawodne sposoby na uspokojenie i pozbycie się stresu.

Nerwy i stres są obecne w naszym życiu niemal na każdym kroku. Wyeliminowanie stresujących sytuacji nie jest możliwe, ale za to możemy zrobić... Czytaj więcej

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Ryfka 2017-05-23 10:52

    Zgadzam się, quinoa super zastępuje ryż i jest fajną odmianą dla bezglutenowców, bo ileż można jeść w kółko jedno i to samo.

  • Nishka 2017-05-11 11:22

    Ciekawa alternatywa dla ryżu, ale i tak nie przebije kaszy jaglanej...

  • Aneta 2016-04-06 13:51

    Komosę ryżową poleciła mi koleżanka, która jest wegetarianką. Smak był dla mnie sporym zaskoczeniem. Generalnie pozytywnie... Komosę gotuję okazjonalnie dla urozmaicenia diety.

  • Aneta 2016-03-21 10:45

    Komosa ryżowa to swietne urozmaicenie codziennej diety. Dobre zrodło bialka. Co wazne nie zawiera glutenu. Smak dosc specyficzny nie każdemu przypadnie do gustu. Mi bardzo smakuje...

  • Ania 2016-02-28 22:44

    Kupilam ten produkt, poniewaz mam alergie na gluten. Pod wzgledem odzywczym produkt mnie zadowolił. niestety smak nie za bardzo przypadl do gustu mi, jak i pozostalej rodzinie. zastanowie sie, czy kupic ponownie

  • Natali 2015-08-19 10:39

    Ajć miałam dać 5!

  • Natali 2015-08-19 10:39

    Mi za to smakuje jak za dwóch, bardzo się cieszę, ze udało mi się znaleźć ten sklep ze zdrową żywnością. Biała Quinoa Komosa Ryżowa to strzał w 10!

  • Marta 2015-08-19 10:38

    Za bardzo mi to nie smakuje. Smak rzeczywiście jest bardzo specyficzny dlatego nie przepadam za tym. Pozdrawiam Marta!

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Biała Quinoa Komosa Ryżowa

    Producent:

    Thumb vivio

    Postać:

    inne

    Opis:

    Przegląd właściwości komosy ryżowej

    Quinoa znana też jako komosa ryżowa przywędrowała do Polski wprost z Ameryki Południowej. Bardzo często mówi się o niej, że jest pseudozbożem, a więc ziarnem, które nie jest zaliczane do zbóż, zwraca jednak na siebie uwagę ze względu na dużą ilość skrobi. Tam, gdzie rośnie naturalnie, znana jest już od tysięcy lat, jej światowa popularność jest jednak zjawiskiem stosunkowo nowym. Co ciekawe, wśród osób wypowiadających się na jej temat w samych superlatywach znajdują się nie tylko osoby zawodowo zajmujące się zdrowym żywieniem, ale również celebryci. Trudno się temu dziwić skoro właściwości prozdrowotne występują w jej przypadku w połączeniu ze znakomitym makiem.

    Przegląd właściwości

    Istnieje szereg argumentów przemawiających za tym, aby quinoa została dołączona do naszej diety. Na pierwszy plan wysuwa się to, że mamy w jej przypadku do czynienia z nieocenionym źródłem białka roślinnego z kompletem aminokwasów, których przyjmowanie wraz z pożywieniem jest nam zalecane. Nie bez znaczenia jest i to, że obecna jest w niej lizyna, znana nie tylko z tego, że ma nieocenione znaczenie dla budowy chrząstek, ale i z tego, że w produktach pochodzenia roślinnego pojawia się niezwykle rzadko. Już choćby dlatego komosa powinna zainteresować zarówno wegetarian, jak i wegan. Warto mieć na uwadze i to, że komosa sprawdza się znakomicie jako dodatek do dań spożywanych przez dzieci. Jest bogata w witaminy, a jej działanie ma pozytywny wpływ na hormon wzrostu. Jej przyjmowanie przyczynia się również do tego, że młody organizm ze znacznie większą łatwością przyswaja wapń, ona sama jest zaś źródłem metioniny, a więc aminokwasu, który okazuje się niezbędny nie tylko do prawidłowego funkcjonowania organizmu, ale i do… poprawy wyglądu skóry, paznokci oraz włosów.

    Quinoa w diecie

    Osoby, które dbają o linię często nie mają powodów do zadowolenia, wiele produktów bardzo wartościowych charakteryzuje się bowiem wysoką kalorycznością. Na szczęście, z komosą ryżową jest inaczej, charakterystyczny jest dla niej bowiem niski indeks glikemiczny występujący w połączeniu z wysoką zawartością błonnika. Już choćby z tego powodu quinoa powinna przypaść do gustu także diabetykom. Kolejna dobra wiadomość związana jest z tym, że komosa ryżowa nie zawiera glutenu, może być więc stosowana tak przez osoby nadwrażliwe na ten składnik, jak i zmagające się z różnorodnymi alergiami pokarmowymi. W takim przypadku okazuje się być ona wyjątkowo wartościowym składnikiem zrównoważonej diety i ciekawym urozmaiceniem codziennych posiłków.

    Pomysły na wykorzystanie komosy ryżowej

    Quinoa jest może ziarnem niepozornym, z całą pewnością jednak może być wykorzystywana na wiele sposobów. Już na wstępie wypada podkreślić, że mamy do czynienia zarówno z ziarnami białymi, jak i czerwonymi i czarnymi. Każde charakteryzuje się nieco innym smakiem i nieco inaczej zachowuje się w samym procesie gotowania. Bez względu jednak na rodzaj, po ugotowaniu ziarenka posiadają niewielkie, białe ogonki.

    Najdelikatniejsza w smaku jest quinoa biała, dla której charakterystyczne jest również to, że w czasie gotowania najbardziej pęcznieje. Jeszcze przed gotowaniem zalecane jest jej dość staranne wypłukanie w gęstym sitku, potem zaś konieczne jest zalanie wodą i gotowanie przez 15 minut. Po zdjęciu z gazu komosa powinna pozostawać pod przykryciem jeszcze przez około 10 minut. Pozwoli jej to nie tylko na odpoczynek, ale i na wchłonięcie jeszcze większej ilości wody. Gdy ziarenka stają się szkliste i przeźroczyste, a białe ogonki stają się coraz wyraźniejsze, wiemy, że quinoa jest gotowa.

    Gdy przygotowujemy ziarna czerwone i czarne musimy mieć świadomość tego, że podczas gotowania nie będą one pęczniały. Zachowają też zarówno swoja twardość, jak i chrupkość. W tym przypadku mamy więc do czynienia z rozwiązaniami, które sprawdzą się znakomicie w charakterze dodatku do sałatek, jogurtów oraz zup. Ich dekoracyjność sprawia też, że okazują się znakomitym wykończeniem dania. Gotuje się je nieco dłużej – około 20 minut.

    Ciekawym pomysłem jest też uprażenie ziaren przed gotowaniem. Do procesu tego znakomicie nadaje się sucha patelnia, a on sam jest w stanie wydobyć orzechowy smak ziaren. Nic nie stoi też na przeszkodzie, aby ziarno najpierw wypłukać, potem zaś wysuszyć i wyprażyć, choć wypłukanie po wyprażeniu też jest dopuszczalne

    Jak przechowywać komosę ryżową?

    Już ugotowane ziarna można przechowywać w lodówce, choć warto pamiętać, aby proces ten nie trwał dłużej niż dwa lub trzy dni. Już choćby dlatego nic nie stoi na przeszkodzie temu, aby ugotować ich więcej, a następnie dodawać do różnych dań. Jeśli ziarno jest jeszcze surowe, zaleca się przechowywanie go w szczelnym zamknięciu.

    Komosa ryżowa to idealny dodatek do dań. Obiady warto uzupełniać o zdrowe i wartościowe kasze, na przykład niepaloną kaszę gryczaną. W diecie powinny znaleźć się również zdrowe przyprawy i zioła, takie jak aromatyczna czubryca zielona czy pachnący czosnek niedźwiedzi. Do smażenia oraz sałatek warto dodać olej rzepakowy. Dania na słodko będą znacznie zdrowsze z dodatkiem gęstego syropu klonowego.

     

    Niezawodne sposoby na uspokojenie i pozbycie się stresu.

    Niezawodne sposoby na uspokojenie i pozbycie się stresu.

    Nerwy i stres są obecne w naszym życiu niemal na każdym kroku. Wyeliminowanie stresujących sytuacji nie jest możliwe, ale za to możemy zrobić... Czytaj więcej

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - ziarna

    Łuskane Pestki Dyni

    4.679 opinii:
    Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która zachwyca...
    czytaj dalej »

    Właściwości pestek z dyni Pestki z dyni to niezwykle smaczna przekąska, która zachwyca... czytaj dalej »

    Siemię Lniane Ziarna

    4.410 opinii:
    Dlaczego warto sięgać po siemię lniane? Siemię lniane, a więc nasiona lnu zwyczajnego, to...
    czytaj dalej »

    Dlaczego warto sięgać po siemię lniane? Siemię lniane, a więc nasiona lnu zwyczajnego, to... czytaj dalej »

    Słonecznik Łuskany

    4.3611 opinii:
    Podstawowe fakty i garść ciekawostek o słoneczniku Słonecznik to niezwykle uzależniająca...
    czytaj dalej »

    Podstawowe fakty i garść ciekawostek o słoneczniku Słonecznik to niezwykle uzależniająca... czytaj dalej »

    Sezam Czarny

    4.336 opinii:
    Dlaczego warto jeść sezam? Wiele ostatnio mówi się o dobroczynnym działaniu nasion na...
    czytaj dalej »

    Dlaczego warto jeść sezam? Wiele ostatnio mówi się o dobroczynnym działaniu nasion na... czytaj dalej »

    Fasola Mung

    4.258 opinii:
    Fasola Mung – czyli o zdrowotnych właściwościach złotej fasoli Fasola Mung jest...
    czytaj dalej »

    Fasola Mung – czyli o zdrowotnych właściwościach złotej fasoli Fasola Mung jest... czytaj dalej »

    Ziarno Ostropest

    4.147 opinii:
    Co warto wiedzieć o ostropeście plamistym? Pochodzący z rodziny astrowatych ostropest plamisty...
    czytaj dalej »

    Co warto wiedzieć o ostropeście plamistym? Pochodzący z rodziny astrowatych ostropest plamisty... czytaj dalej »

    Siemię Lniane Mielone

    3.867 opinii:
    Siemię lniane - niedocenione źródło zdrowia Siemię lniane, a w rzeczywistości nasiona...
    czytaj dalej »

    Siemię lniane - niedocenione źródło zdrowia Siemię lniane, a w rzeczywistości nasiona... czytaj dalej »

    Soczewica Zielona

    3.867 opinii:
    Co warto wiedzieć o soczewicy? Mówiąc o właściwościach odżywczych soczewicy w pierwszej...
    czytaj dalej »

    Co warto wiedzieć o soczewicy? Mówiąc o właściwościach odżywczych soczewicy w pierwszej... czytaj dalej »

    Soczewica czerwona

    3.836 opinii:
    Wartości odżywcze soczewicy Soczewica jest takim produktem, który zawiera bardzo dużo...
    czytaj dalej »

    Wartości odżywcze soczewicy Soczewica jest takim produktem, który zawiera bardzo dużo... czytaj dalej »

    Fasola Karłowa Jaś

    3.758 opinii:
    Co charakteryzuje fasolę kałową Jaś Fasola karłowy Jaś to jedna z tych roślin strączkowych,...
    czytaj dalej »

    Co charakteryzuje fasolę kałową Jaś Fasola karłowy Jaś to jedna z tych roślin strączkowych,... czytaj dalej »

    Producent:
    VIVIO
    Kategoria:
    Inne
    Typ:
    inne
    Ulotka:
    Brak ulotki
    Na receptę:
    Nie
    Producent:
    VIVIO
    Inne produkty producenta:
    Mąka Jaglana , Herbata Spokojna Chwila , Kminek Mielony , Wodorowęglan sodu , Przyprawa Do Gyrosa I Kebaba , Przyprawa Do Wieprzowiny , 18 Ziół Ojca Mateusza , Przyprawa Meksykańska , Kmin Rzymski , Pieprz Ziołowy , Czosnek Niedźwiedzi , Orzechy Pecan , Herbata Earl Grey Jaśminowy , Korzeń Maca , Papryka Słodka Wędzona , Ekstrakt Z Liści Młodego Jęczmienia , Sok Z Gravioli , Czystek Albania , Mate Green FUERTE , Guarana Mielona , Pomidory z Chili i Oregano , Pyłek Kwiatowy , Shot Z Buraka , Batonik Sport Flapjack , Całe Pomidory suszone , Acerola C , Sezam Łuskany , Czosnek Mielony , Herbata Rumowo-Cytrynowa , Herbata Puerh Żurawinowy , Śliwka Suszona , Jarzynka , Imbir Kłącze , Fasola Karłowa Jaś , Imbir Mielony , Gorczyca Biała Ziarno , Cukier Brzozowy Ksylitol Fiński , Herbata Greenbosh Śmietankowo- Karmelowy , Jałowiec Owoc , Drobna Sól Himalajska , Kardamon Ziarno , Karob Proszek , Masło Orzechowe Z Sezamem , Kardamon Łuskany , Herbata Królewska , Kurkuma Mielona , Sok Z Aronii , Lubczyk Suszony Liść , Koper Włoski Mielony , Estragon Mielony , Kozieradka Ziarno , Papryka Chili Mielona , Stevia Puder , Cynamon Laski , Pieprz Pomarańczowy Grys , Rodzynki , Sok Z Dzikiej Róży , Czubryca Zielona , Pomidory z Czarnuszką i Czosnkiem Niedźwiedzim , Przyprawa 5 Smaków , Przyprawa Do Dziczyzny , Przyprawa Do Flaków , Przyprawa Do Gulaszu , Orzechy Pinii , Syrop Owocowy Z Hibiskusem , Przyprawa Do Rosołu , Herbata Cholesterol Pana Jana , Witamina C , Przyprawa Do Ziemniaków I Frytek , Przyprawa Myśliwska , Herbata Witaminka , Zioła Małgosi , Zioła Prowansalskie , Czerwony Olej Rzepakowy , Olej Lniany , Miód Kremowany Z Propolisem , Olej Tamanu Nierafinowany , Olej ze Słodkich Migdałów , Oliwa Z Oliwek W Areozolu , Herbata Wild Tea Buds , Kminek Ziarno , Olej Z Pestek Dynii , Olej Macadamia Kosmetyczny , Miód Wielokwiatowy Z Malinami , Krem Brzozowy Z Betuliną , Taco De Tortilla , Daktyle Bez Pestek , Łuska Babki Jajowatej , Sok Z Żurawiny , Siemię Lniane Mielone , Herbata Pai Mu Tan , Herbata Gwiazdka z Nieba , Herbata Uśmiech Gajowego , Pistacje Solone , Biały Mak , Kwas Hialuronowy 3% , Nasiona Chia , Orzechy Nerkowca , Sok Z Rokitnika , Sok Noni , Ksylitol , Herbata 7 Zielonych Skarbów , Skrobia Kukurydziana Maizena , Bulion Wołowy , Kawa Zielona Tabletki , Herbata Shou Mei , Susz Owocowy Truskawkowa Rozkosz , Herbata Mięta i Cytryna , Balsam Brzozowy Z Betuliną , Sezam Czarny , Soczewica czerwona , Miód Malinowy , Yerba Mate Green Despalada , Olej Z Czarnuszki , Pieprz Czerwony Ziarno , Herbata Cynamonowo-Jabłkowa , Ciecierzyca , Garcinia Cambogia , Przyprawa Do Wołowiny , Acerola , Zioła Włoskie , Sok Z Karczocha , Mielony Ostropest , Ziarno Ostropest , Melisa Liść , Sok Z Mango , Papryka Ostra Mielona ASTA80 , Czosnek Płatki , Herbata Słodka Żurawina , Morwa Biała Bez Pestek , Gałka Muszkatołowa Cała , Gałka Muszkatołowa Mielona , Przyprawa Do Kurczaka Złoty Kurczak , Papryka Słodka Mielona , Goździki Całe , Czosnek Granulowany , Pieprz Zielony Ziarno , Lapacho Kora , Syrop Limonka Z Miętą , Bulion Drobiowy , Czerwona Quinoa Komosa , Herbata Zmęczona Basia , Proszek Maca , Spirulina Tabletki , Masło Orzechowe , Stewia W Tabletkach , Chlorella Tabletki , Pomidory z Czosnkiem i Bazylią , Herbata Mate IQ , Czystek , Olej Z Krokosza Barwierskiego , Mąka Migdałowa , Mąka orkiszowa typ 2000 , Olejek Jojoba , Czarnuszka Nasiona , Młody Jęczmień Proszek , Herbata Cukrzyca Babci Jadzi , Erytrol , Shoarma , Hibiskusowy Tonik Do Twarzy , Rozmaryn Mielony , Błonnik Oczyszczający , Suszone Jagody Goji , Pieprz Cayenne Mielony , Migdały Całe , Orzechy Włoskie , Herbata Earl Grey Niebieski Puerh , Przyprawa Do Mięsa Mielonego , Niepalona Kasza Gryczana , Pieprz Kolorowy Ziarno , Syrop Malina Z Miodem , Tahini Pasta Sezamowa , Chmeli Suneli , Miód Manuka , Chlorella W Proszku , Herbata Puerh Doskonała Sylwetka , Ziarnista Kawa Zielona , Olej Rycynowy Kosmetyczny , Jagody Acai , Cząber Suszony , Cieta Żurawina suszona , Chipsy Bananowe , Granulowana Sól Himalajska , Błonnik Pokarmowy , Mielona Kawa Zielona , Syrop Klonowy , Czubryca Czerwona , Syrop Z Bzu Czarnego , Olej Rzepakowy Z Czosnkiem , Olej Kokosowy Rafinowany , Olej Rzepakowy O Smaku Masła , Olej Rzepakowy , Chlorek Magnezu Sześciowodny , Siemię Lniane Ziarna , Przyprawa Do Spaghetti , Herbata Earl Grey Ceylon , Przyprawa Do Pizzy , Cynamon Mielony , Curry Mielone , Przyprawa Do Grilla , Tandori Masala , Kasza Jaglana , Przyprawa Do Karkówki , Masło Kakaowe , Herbata Lepsze Trawienie , Herbata Miłych Snów , Olej Kokosowy VIRGIN , Olej Z Pestek Moreli , Olej Z Pestek Winogron , Herbata Earl Grey Orange , Biały Olej Sojowy , Krem Brzozowo-Rokitnikowy Z Betuliną , Kwas hialuronowy 1% , Kozieradka Mielona , Kasza Kuskus , Mieszanka studencka , Herbata Pai Mu Tan I Bambus , Pierzga Pszczela , Herbata Rooibos Naturalny , Pestki Moreli , Syrop Malinowy Z Kwiatem Lipy , Sok Z Bzu Czarnego , Sok Z Goji , Figi suszone , Orzechy Brazylijskie , Herbata 1000 i 1 Nocy , Sok Z Pokrzywy , Sok Z Buraka , Sok Z Głogu , Soczewica Zielona , Masło Shea Nierafinowane , Żeń-Szeń Syberyjski , Syrop Z Pigwy , Olejek Cynamonowy , Sok Z Granatu , Suszony Liść Laurowy , Sok Z Morwy Białej , Smalec Gęsi , Kolendra Mielona , Oregano Liść , Oregano Mielone , Olej Avocado Kosmetyczny , Olej Z Oregano Esencja , Herbata Lipowo Malinowa , Herbata Nadciśnienie Pana Kazia , Nopalina , Catuaba Kora , Herbata Rooibos Słoneczna Afryka , Ziarno Amarantus , Fasola Mung , Jodowana Sól Morska , LA POTENTE Yerba Mate Afrodyzjak Z Catuabą , Piperyna , Sok Z Aloesu , Ziele Angielskie , Gorczyca Czarna Ziarno , Palona Kasza Gryczana , Olej Marchewkowy , Herbata Wspomnienie Wakacji , Sok Z Maliny , Pieprz Czarny Mielony , Pieprz Cytrynowy , Herbata Rooibos Żurawinowy , Koper Włoski Ziarno , Przyprawa Włoska , Tymianek , Pieprz Czarny Ziarno , Miód Kremowany Z Pierzgą , Witamina K2 , Olej Arganowy Kosmetyczny , Herbata Wellness Chai Tea , Mąka Z Amarantusa , Łuskane Pestki Dyni , Miód Wielokwiatowy , Stewia Liść , Gorzkie Pestki Moreli , Słonecznik Łuskany , Orzechy Piorące , Miód Wielokwiatowy Z Żurawiną , Miód Gryczany , Sok Z Acai , Miód Spadziowy , Karob Melasa Z Chlebka Świętojańskiego