Acerola C

Acerola C

miejsce
w rankingu

--

Acerola C
4.0
opinii: 4

Acerola C znajduje się w rankingach Najlepsze produkty - odżywianie

Zapoznaj się z ulotką Acerola C

Podmiot odpowiedzialny:

VIVIO

Thumb vivio

Postać:

czopek

Opis:

 

Acerola jest mało znanym owocem, który ze względu na olbrzymią zawartość witaminy C powinna zostać przez nas doceniona. Roślina zwana malpigia granatolistna, krzew lub niewielkie drzewo, wydaje acerolę – okrągłe owoce przypominające nieco jabłka. Z owocami aceroli można spotkać się w Ameryce Środkowej, na wyspach karaibskich oraz w północnej części Ameryki Południowej. Są niezwykle soczyste, ale przy tym bardzo kwaśne i pełne pestek. Mimo to produkuje się z nich orzeźwiające napoje, soki oraz dżemy. Amatorzy kwaśnego smaku chętnie zajadają się acerolą na surowo. Acerola znana jest również pod nazwą „wiśnia z Barbados”, za sprawą intensywnej, czerwonej barwy dojrzałych owoców. Czemu zawdzięcza swoją popularność wśród lekarzy i dietetyków?

 

Mówiąc o aceroli, nie sposób pominąć fakt, iż owoce mają znacznie więcej witaminy C, niż znana z tego cytryna. Dla przykładu, w jednym średniej wielkości owocu aceroli znajduje się tyle witaminy C, co w kilogramie cytryn. A jak wiadomo, witamina ta odgrywa bardzo ważną rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego. Oprócz tego acerola bogata jest w witaminę A (czyli beta-karoten), odpowiedzialną za prawidłowy wzrok oraz budowę kości, witaminy B1 oraz B2, biorące udział w przemianie węglowodanów oraz witaminę PP, która uczestniczy w produkcji czerwonych krwinek oraz reguluje poziom cholesterolu. Acerola to także bogate źródło fosforu, żelaza oraz wapnia.

 

Po acerolę sięga się najczęściej w chwilach szczególnego zapotrzebowania na witaminę C. Ale to nie wszystko, co oferują sobą owoce malpigii granatolistnej. Ludność Ameryki Środkowej i Południowej odnalazła dla aceroli nieco inne zapotrzebowanie – sok z owoców pozwalał skutecznie radzić sobie z dolegliwościami trawiennymi oraz bólem wątroby. Produkty uzyskane z aceroli wspomagają również leczenie przeziębienia i uodparnia na działanie chorobotwórczych bakterii. Po acerolę warto sięgnąć ze względu na obecność flawonoidów, chroniących organizm przed rozwojem komórek nowotworowych, a przy tym odmładzających organizm, wzmacniających serce i przyspieszających krążenie krwi.

 

By docenić zawartość witaminy C w owocach aceroli należy wiedzieć, czym grozi jej niedobór. To cenny składnik, który wpływa na pracę całego organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem układu immunologicznego. Pozwala na skuteczne wchłanianie żelaza, uszczelnia naczynia krwionośne, a także uelastycznia skórę i przyspiesza gojenie ran. Niedobór kwasu askorbinowego może skutkować problemami z koncentracją, obniżeniem odporności i podatnością na zakażenia, pojawieniem się dolegliwości stawowych oraz bezsennością, a także wzrostem cholesterolu i zwiększoną podatnością na złamania oraz urazy. Obecność kwasu askorbinowego w aceroli pozwala na przyjmowanie dawki witaminy C potrzebnej dla prawidłowej pracy organizmu.

Acerola zadba o potrzebną dawkę witaminy C. Wartościowe składniki odżywcze można znaleźć w kawie zielonej w tabletkach. W leczeniu przeziębienia pomoże gęsty syrop malinowy z kwiatem lipy. Zapotrzebowanie na produkty roślinne uzupełni mielone siemię lniane oraz niezwykle zdrowa i sycąca ciecierzyca.

Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

czytaj więcej

Read more icon

Kup w sklepie

Artykuły wybrane dla Ciebie

Po co dziecku mleko?

Po co dziecku mleko?

Czytaj artykuł
Syrop na kaszel – jaki wybrać?

Syrop na kaszel – jaki wybrać?

Czytaj artykuł
Co na wątrobę? Sprawdź, jak ją chronić

Co na wątrobę? Sprawdź, jak ją chronić

Czytaj artykuł

Dodaj opinię

Opinie użytkowników Supple.pl zawarte w komentarzach stanowią ich subiektywną ocenę i nie mogą być traktowane jako profesjonalne porady medyczne

  • Szymon 2016-02-27 20:20

    Stosowałem Acerole C w okresie jesienno-zimowym w celu wzmocnienia odporności organizmu. Żadna infekcja mnie nie dopadła, polecam

  • Miro 2015-08-21 12:49

    Wszystkie suplementy działają na nasz organizm czy dla witaminy C opłaca się stosować coś zewnętrznego, jak tak dużo jest jej w produktach?

  • Olga 2015-08-21 12:48

    Od kilku lat Acerola C jest w mojej rodzinie i cieszymy się z działania tego preparatu. To działa i jesteśmy zadowoleni.

  • Leczenie zaburzeń erekcji

    Leczenie zaburzeń erekcji

    Czytaj artykuł
    Bardzo ważne badanie

    Bardzo ważne badanie

    Czytaj artykuł
    Polska super żywność!

    Polska super żywność!

    Czytaj artykuł
  • Vader 2015-08-21 12:48

    Skutecznie dodaje bardzo dużo witaminy C do mojego organizmu i właśnie w ten sposób będziesz mógł szybko oraz trafnie poprawić swoją odporność.

  • pokaż więcej opinii Read more icon

    Zapoznaj się z ulotką Acerola C

    Podmiot odpowiedzialny:

    VIVIO

    Thumb vivio

    Postać:

    czopek

    Opis:

     

    Acerola jest mało znanym owocem, który ze względu na olbrzymią zawartość witaminy C powinna zostać przez nas doceniona. Roślina zwana malpigia granatolistna, krzew lub niewielkie drzewo, wydaje acerolę – okrągłe owoce przypominające nieco jabłka. Z owocami aceroli można spotkać się w Ameryce Środkowej, na wyspach karaibskich oraz w północnej części Ameryki Południowej. Są niezwykle soczyste, ale przy tym bardzo kwaśne i pełne pestek. Mimo to produkuje się z nich orzeźwiające napoje, soki oraz dżemy. Amatorzy kwaśnego smaku chętnie zajadają się acerolą na surowo. Acerola znana jest również pod nazwą „wiśnia z Barbados”, za sprawą intensywnej, czerwonej barwy dojrzałych owoców. Czemu zawdzięcza swoją popularność wśród lekarzy i dietetyków?

     

    Mówiąc o aceroli, nie sposób pominąć fakt, iż owoce mają znacznie więcej witaminy C, niż znana z tego cytryna. Dla przykładu, w jednym średniej wielkości owocu aceroli znajduje się tyle witaminy C, co w kilogramie cytryn. A jak wiadomo, witamina ta odgrywa bardzo ważną rolę w funkcjonowaniu układu odpornościowego. Oprócz tego acerola bogata jest w witaminę A (czyli beta-karoten), odpowiedzialną za prawidłowy wzrok oraz budowę kości, witaminy B1 oraz B2, biorące udział w przemianie węglowodanów oraz witaminę PP, która uczestniczy w produkcji czerwonych krwinek oraz reguluje poziom cholesterolu. Acerola to także bogate źródło fosforu, żelaza oraz wapnia.

     

    Po acerolę sięga się najczęściej w chwilach szczególnego zapotrzebowania na witaminę C. Ale to nie wszystko, co oferują sobą owoce malpigii granatolistnej. Ludność Ameryki Środkowej i Południowej odnalazła dla aceroli nieco inne zapotrzebowanie – sok z owoców pozwalał skutecznie radzić sobie z dolegliwościami trawiennymi oraz bólem wątroby. Produkty uzyskane z aceroli wspomagają również leczenie przeziębienia i uodparnia na działanie chorobotwórczych bakterii. Po acerolę warto sięgnąć ze względu na obecność flawonoidów, chroniących organizm przed rozwojem komórek nowotworowych, a przy tym odmładzających organizm, wzmacniających serce i przyspieszających krążenie krwi.

     

    By docenić zawartość witaminy C w owocach aceroli należy wiedzieć, czym grozi jej niedobór. To cenny składnik, który wpływa na pracę całego organizmu, ze szczególnym uwzględnieniem układu immunologicznego. Pozwala na skuteczne wchłanianie żelaza, uszczelnia naczynia krwionośne, a także uelastycznia skórę i przyspiesza gojenie ran. Niedobór kwasu askorbinowego może skutkować problemami z koncentracją, obniżeniem odporności i podatnością na zakażenia, pojawieniem się dolegliwości stawowych oraz bezsennością, a także wzrostem cholesterolu i zwiększoną podatnością na złamania oraz urazy. Obecność kwasu askorbinowego w aceroli pozwala na przyjmowanie dawki witaminy C potrzebnej dla prawidłowej pracy organizmu.

    Acerola zadba o potrzebną dawkę witaminy C. Wartościowe składniki odżywcze można znaleźć w kawie zielonej w tabletkach. W leczeniu przeziębienia pomoże gęsty syrop malinowy z kwiatem lipy. Zapotrzebowanie na produkty roślinne uzupełni mielone siemię lniane oraz niezwykle zdrowa i sycąca ciecierzyca.

    Nasi pracownicy dokładają wszelkich starań, aby opisy produktów były jak najdokładniejsze. Jednakże może tak się zdarzyć, że niektóre z nich mogą być niepełne. Dlatego też zachęcamy przede wszystkim do zapoznania się z treścią ulotki bądź skonsultowania się z lekarzem lub farmaceutą.

    Artykuły wybrane dla Ciebie

    Po co dziecku mleko?

    Po co dziecku mleko?

    Czytaj artykuł
    Syrop na kaszel – jaki wybrać?

    Syrop na kaszel – jaki wybrać?

    Czytaj artykuł
    Co na wątrobę? Sprawdź, jak ją chronić

    Co na wątrobę? Sprawdź, jak ją chronić

    Czytaj artykuł

    Ranking zamienników Najlepsze produkty - Tabletki

    Acerola C

    4.04 opinii:
      Acerola jest mało znanym owocem, który ze względu na olbrzymią zawartość...
    czytaj dalej »

      Acerola jest mało znanym owocem, który ze względu na olbrzymią zawartość... czytaj dalej »

    Korzeń Maca

    3.8513 opinii:
    Osoby, które zastanawiają się nad tym, jak poprawić swoją sprawność seksualną, od...
    czytaj dalej »

    Osoby, które zastanawiają się nad tym, jak poprawić swoją sprawność seksualną, od... czytaj dalej »

    Kategoria:
    Zdrowie
    Podmiot odpowiedzialny:
    VIVIO
    Ulotka:
    Brak ulotki
    Na receptę:
    Nie